30 september, 2009

Laura Childs - Death by Darjeeling


I början på augusti läste jag en recension av Death by Darjeeling av Laura Childs på Calliope's blogg. Boken visade sig vara inget mindre än en riktig tedeckare. Som boknörd och inbiten tedrickare kunde jag naturligtvis inte motstå denna kombination och jag köpte genast hem ett eget ex av boken, som jag nyligen läst ut.

Death by Darjeeling är den första boken i en serie som handlar om Theodosia Browning, innehavare av tebutiken Indigo Tea Shop i Charleston, South Carolina. Under den årliga tebjudningen i staden inträffar ett mord, och offret befann sig med en kopp te i handen när han dog. Det visar sig att teet i offrets kopp innehöll ett dödligt gift. Ett te som naturligtvis levererats av Theodosia vilket innebär att de anställda i butiken och misstänkta. Affärerna börjar gå dåligt och Theodosia bestämmer sig för att ta reda på vem som låg bakom mordet, något som visar sig vara lättare sagt än gjort. Offret hade nämligen många fiender på grund av sina affärer och även Theodosia själv har haft motiv att röja honom ur vägen. Och i äkta deckaremanér blir naturligtvis Theodosia indragen i något som till slut hotar hennes liv när hon ovetande ställs öga mot öga med mördaren.

Det här är en riktig mysdeckare som i mångt och mycket även påminner lite om Harlequin-litteratur i sina intriger. Centralt i boken är ju tebutiken och det är en mängd olika tesorter som passerar förbi i boken. Många som jag aldrig hört talas om men som jag blir lite nyfiken att prova på. I inledningen hade jag väldigt svårt att tänka mig att handlingen var förlagd till USA. Jag ville nämligen placera handlingen i England. Om det var för att ett av bokens centrala teman är just te, eller för att jag tyckte att språket i boken var en smula brittiskt vet jag inte. Jag fick tvinga mig själv att radera de brittiska bilder som dök upp i mitt huvud. På det stora hela var det en trevlig bok att läsa och jag kommer säkert att köpa hem resterande delar i serien.

Laura Childs - Death by Darjeeling
Berkley Prime Crime
ISBN: 978-0-425-17945-1

29 september, 2009

Ny svensk bokbytarsajt

Har tack vare Ett hem utan böcker fått reda på att det finns en svensk sajt, likt BookMooch, där man kan byta böcker med varandra. Sajten heter ParsLibris och finns än så länge i betaversion. Jag tyckte det hela lät intressant och bestämde mig för att registrera mig som användare och registrera en hög böcker. Böcker på svenska funkar inte så jättebra på BookMooch så jag hoppas ParsLibris ska växa till sig och bli en bra och användbar sajt för bokbyte. För varje bok du registrerar på ParsLibris får du 2 poäng. En bok "kostar" 5 poäng och likaså får du 5 poäng om någon vill ha en av dina böcker.

Uppdaterat
Fick min första förfrågan om att skicka en bok redan några timmar efter att jag registrerat mig på sidan. Det var inte illa. Och jag skickar naturligtvis gärna iväg boken. Kanske är det till en läsare av denna blogg? Boken jag ska skicka iväg heter Drömmar på Blossom Street av Debbie Macomber. Om den som läser detta har skickat en förfrågan via ParsLibris så lämna gärna en kommentar. Boken läggs på lådan imorgon.

28 september, 2009

Peter Olausson - Faktoider

En faktoid är en uppgift som ser ut som ett faktum, men som inte är det. Med andra ord en myt eller en osanning. I Faktoider, Försanthållna osanningar, halvsanningar och missuppfattningar av Peter Olausson tas det död på faktoider på löpande band. Boken är vad jag förstår ett urval av alla de faktoider som författaren presenterar på sin hemsida. Genom ett idogt arbete har han letat efter belägg mot en rad påståenden som tas för sant och vid varje faktoid så finns även en eller flera källhänvisningar. Boken är indelad i olika kategorier, som exempelvis historia, citat, litteratur och religion. I bokens inledning skriver han att han är amatör på samtliga områden som han skriver om men att det inte är så svårt att avslöja faktoider.

Ett smakprov ur boken rörande faktoiden om Hamlet och döskallen:
Hamlet uppför sin berömda monolog, "Att vara eller icke vara", med en döskalle i handen.

I texten står inget om att Hamlet skall hålla någonting särskilt i händerna under monologen (akt III, scen 1). Vid ett annat tillfälle i pjäsen (akt V, scen 1) får några dödgrävare i arbete upp ett antal kranier, vilket ger anledningen till en djupsinning konversation. Det är då Hamlet plockar upp en skalle och anmärker "Ack, stackars Yorick! - Jag kände honom, Horatio, en oändeligt lustig, utomordentligt humoristisk karl."

Den här boken är nog inte en sådan som man läser från pärm till pärm och är säkerligen inte heller tänkt som sådan, utan bättre att läsa lite här och lite där. Intressant är det hur som helst. Men om alla presenterade faktoider faktiskt är just faktioder, det låter jag vara osagt. ;-)

Myrorna rules!

Har sett flera bokbloggar som skriver om tröstshopping för oss som inte kunde gå på Bokmässan. Kanske är det just det som jag gjorde i fredags? Eller var det för att jag ville tröstshoppa lite för att jag skulle jobba hela helgen? Jag vet inte. Hur som helst så var jag på Myrorna i fredags och hittade följande böcker för totalt under hundralappen. Det lilla huset i stora skogen - Laura Ingalls Wilder, Danteklubben - Matthew Pearl, Den sista utvägen och Sista andetaget - Denise Mina, Ett fjärran eko - Val McDermid och Hoppsan, jag är död! - Arto Paasilinna. Läste de två första böckerna i Garnethill-trilogin av Denise Mina för något år sedan men kom mig inte för att läsa den avslutande delen så det var kul att hitta denna bok för en tia. Kanske passar någon av dessa böcker till min syster också? Jag har utnämnt mig själv som min lillasysters privata bibliotikarie. Hon tycker inte om att låna böcker på bibliotek och har heller inte råd att köpa så många böcker som hon skulle vilja läsa samtidigt som jag är en obotlig bookoholic med för många böcker för mitt eget bästa. Så lillasyster är välkommen att låna vilka böcker hon vill i mina bokhyllor. Det är ju tur att vi har ungefär samma smak vad gäller böcker.

25 september, 2009

Angående bokmässan

Bokbloggosfären fullkomligt vimlar av inlägg om årets bokmässa som pågår för fullt. Jag kommer inte att besöka den mässan på grund av att den ligger för långt bort. Dessutom ska jag jobba i helgen. Istället laddar jag inför den bokmässa som går av stapeln i Örebro den 13 och 14 november. Förra året var faktiskt första året jag överhuvudtaget närvarade vid en bokmässa. Det var trevligt men inte så fantastiskt som jag trott att det skulle vara. Lyssnade dock på några intressanta föredrag av Mons Kallentoft, Anna Jansson och Dorotea Bromberg. Men jag har hittills inte kommit mig för att läsa någon av Kallentofts böcker ännu. Och inte den boken som Anna Jansson pratade om heller (Inte ens det förflutna) trots att jag blev mer än lovligt intresserad efter hennes seminarie. Inför årets bokmässa kommer jag att vara något mer förberedd eftersom jag just nu håller på och läser Herman Lindqvist's bok om Jean Bernadotte. Herman Lindqvist är en av författarna som kommer att besöka årets bokmässa i Örebro.

Lästa böcker 2006

En titt i min läsdagbok visar att jag läste följande böcker under 2006. Inte så värst många. Men så studerade jag på heltid också så det blev en hel del kurslitteratur också utöver dessa titlar.
  • George - När ingen ser
  • Hermanson - Mannen under trappan
  • Pavlina - Raising Vegan Children in a Non Vegan World
  • Newkirk - Making Kind Choices
  • Schütt - Kådisbellan
  • Chomsky - Hybris
  • McGraw - Familjeliv
  • Jansson - Svart fjäril
  • Ingelman- Sundberg - Vikingablot
  • Blunt - En stilla storm
  • Läckberg - Olycksfågeln
  • Robinson - En lek med eld
  • Svedelid - Strömkantring

24 september, 2009

Bland sjusovare och olivträd

Jag fick ett mail för ett tag sedan med en förfrågan om jag ville ha ett recensionsex av boken Bland sjusovare och olivträd av Patrick Belfrage. Jag kollade lite snabbt på den medföljande länken om boken och kunde snabbt konstatera att det inte var en bok som jag i vanliga fall skulle läsa, men det urval av bilder jag såg från boken gjorde mig nyfiken.

Bland sjusovare och olivträd är författarens egen berättelse om hur han och hans fru beslutar sig att flytta till södra Frankrike, till Luberondalen i Provence. Patrick Belfrage själv har franskt ursprung vilket ska visa sig ställa till med problem när paret ska skaffa uppehållstillstånd. Eftersom han räknas som fransman behöver han ju inget uppehållstillstånd kan man tycka. Men hans svenska pass innebär såklart problem. Efter att först ha fått avsagt sig ett eventuellt franskt medborgarskap utfärdar tjänstemännen glatt ett uppehållstillstånd i Frankrike. Det kan vara krångligt med byråkrati. I övrigt får man följa parets resa från husköp till att försöka rota sig i Luberondalen och man får följa med till marknader, restauranger och ett och annat missöde som kan drabba nya husägare. Att fransmännen inte har samma "känsla" för punktlighet som vi skandinavier får paret Belfrage erfara mer än en gång.

Jag tycker faktiskt att det är en fröjd att läsa den här boken, mycket på grund av alla underbara bilder som finns. De låter en verkligen drömma sig bort till Luberondalen i södra Frankrike. Och för den eviga boknörden är de få raderna om Albert Camus och den lilla bilden på hans gravsten nästan pricket över i:et. Södra Frankrike låter som rena paradiset med sin stilla lunk. Och jag gillar kapitlet som handlar om den franska matkulturen och talesättet "On ne vieillit pas à table", "Man blir inte äldre vid middagsbordet". På det hela taget är det här en mycket trevlig bok att läsa.

Patrick Belfrage - Bland sjusovare och olivträd
Ord & visor förlag
ISBN: 978-91-85515-62-2

Om jag kunde drömma - Stephenie Meyer

Som ni kanske redan vet så fick jag den första delen i den så kallade Twilight-serien av min hemliga bokvän. Om jag kunde drömma handlar om den 17-åriga Bella som flyttar från storstaden Phoenix till den lilla staden Forks där hennes pappa bor. Hon tror att livet i den lilla staden kommer att bli minst lika tråkigt som hon förväntat sig att det ska bli. Men hon hade inte räknat med att träffa den hemlighetsfulle och förföriska Edward Cullen. Enligt den lokale indianstammen i området tillhör familjen Cullen "de kalla", de är vampyrer, och de är inte välkomna i indianreservatet. Bella blir naturligtvis nyfiken och försöker ta reda på allt hon kan om vampyrer för att ta reda på om det är sant det man säger. Och naturligtvis är det så. Edward är vampyr. Men Bella är redan hopplöst förälskad i honom, och han i henne. Men deras förälskelse är naturligtvis livsfarlig för Bella.

Som jag har förstått det hela så antingen älskar man eller hatar man serien. Några kapitel in i boken inser jag att boken i första hand riktar in sig på en publik i tonåren och jag kunde inte låta bli att analysera minsta lilla sak i boken. Huvudpersonen Bella verkade vara en väldigt brådmogen 17-åring, språket kändes inte riktigt som att det hörde till en tonåring. Könsrollerna känns cementerade och ja det är väl en del man kan kritisera i böckerna men sen orkade jag inte bry mig om att analysera längre utan lät mig dras in i handlingen. Och jag gillade verkligen den här boken, så mycket att jag redan beställt den andra delen i serien. Hoppas den är lika bra. Som en bonus vaknade min sedan ett tag slumrande läslust till liv igen. Tack för det, hemliga bokvän!

Stephenie Meyer - Om jag kunde drömma
Wahlströms
ISBN: 978-91-32-15457-7

22 september, 2009

Charles Dickens igen

Min egen Dickenssamling har utökats med ett exemplar av Sketches by Boz, en samling texter som publicerats i tidsskrifter från 1833 under signaturen Boz (Charles Dickens). Sketches by Boz var början på hans litterära karriär. Högsbo biblioteks blogg har startat en bokcirkel där första boken ut att diskuteras är Pickwickklubben av Charles Dickens. Jag håller på och läser den just nu så det passar alldeles ypperligt bra att delta i den. Det ska bli riktigt roligt att få diskutera denna hejdlöst roliga och dråpliga bok som är fullspäckad av satir. Häng på du också!

21 september, 2009

Grattis på födelsedagen H.G. Wells!


Idag är det 143 år sedan Herbert George Wells föddes. Han skrev en rad science fictionböcker varav Tidsmaskinen (The Time Machine) och Världarnas krig (The War of the Worlds) nog är de mest kända. H.G. Wells böcker är nog i stort sett de enda scifi-böcker som jag har läst förutom en handfull böcker som jag läste i tonåren. Till Wells ära kommer familjen ikväll att samlas för att lyssna på Orson Welles radiodramatisering av The War of the Worlds från 1938.

19 september, 2009

Transition Sweden

Jag har tidigare nämnt boken The Transition Handbook av Rob Hopkins, som nu faktiskt finns i min ägo. Den senaste veckan har jag läst om denna rörelse på flera ställen. I det senaste numret av Grus & Guld som är JAK's medlemtidning finns ett reportage om Transition Movement och att den är på väg att byggas upp i Sverige. Föreningen Hela Sverige ska leva kommer att samarbeta med brittiska Transition Movement och de börjar med utbildningsdagar i Sätra brunn under oktober månad. Dessutom har det stått om detta i min lokaltidning då en grupp ungdomar från två av länets högstadieskolor i dagarna reser till Totnes i England för att lära sig mer om miljöfrågor och hur den här rörelsen är uppbyggd. Totnes var den första stad som ställde om till en mer lokal ekonomi och är en föregångare för den här rörelsen. Det ska bli oerhört spännande att ta del av vad eleverna från min sons skola har att berätta när de kommer hem från Totnes. Läs gärna länken ovan om du är nyfiken på vad Transition Movement är för något. Kortfattat kan man förklara att det handlar om att ställa om till ett mer hållbart samhälle och att bryta oljeberoendet. En mer utförlig beskrivning av Transition Movement och recension av boken kommer så småningom här på bloggen.

14 september, 2009

Mitt Pocket&Prasselpaket är här!!!

Wow! När jag kom hem idag så låg det ett grönt paket i postfacket!!! Väldigt roligt och spännande att öppna. Och vilket innehåll! Så sent som igår surfade jag in på BookMooch och kollade om det fanns några ex av första delen av den mycket omtalade Twilight-serien. (Det fanns såklart inget ex tillgängligt). Så jag blev alldeles till mig i trasorna när jag såg vilken bok som min hemliga bokvän hade lagt ner i paketet. Ja ni ser ju själva... Och inte nog med det. Paketet var fullt med andra godsaker; en indisk kryddblandning (mango curry), mix till indisk raita, cashewnötter, två olika sorters sesamkakor, rooiboste, bokmärke samt ett kort med en liten hälsning från min hemliga bokvän.

Nötter och sesamkakor blir perfekt att tugga på mellan varven när jag sitter och sorterar stenåldersfynd på museet. Och till helgen blir det nog någon indisk maträtt. Kanske en av mina absoluta favoriträtter; dhal med ris. Och så lite naanbröd med raita till (blandad med Alpro Soya's yoghurt). Det vattnas redan i munnen på mig. Och så måste jag skynda mig att läsa ut de andra böckerna jag håller på med nu. Eller så kastar jag mig över Twilight ändå. Bara för att jag är så nyfiken på den. Tack så hemskt mycket, hemliga bokvän!

13 september, 2009

Karin Lilja - Växla ner! 77 sätt att leva bättre på mindre


Jag läste om den här boken på Anki Gramming's Köpstoppsblogg och blev givetvis intresserad av läsa den själv. Egentligen borde jag väl ha lånat boken på biblioteket men mitt bibliotek hade inte boken och jag hade ingen lust att vänta på ett eventuellt fjärrlån så jag tog den enkla vägen ut och köpte mig ett eget exemplar av boken. Kanske inte så nerväxlat precis men nåja. Boken är trots sitt lilla format sprängfylld med tips på hur man kan leva livet lite enklare och inte trampa på i samma gamla hjulspår. Författarinnan själv är egenföretagare och hon skriver ur ett personligt perspektiv vad det innebär att växla ner. Även om hennes barn fortfarande går på dagis så innebär hennes och makens arbete att de kan vara mer flexibla och hämtar barnen på dagis tidigare än om de arbetat 8-17. Att leva nerväxlat betyder att du inte hoppar på karriärrejset och du får acceptera att du förmodligen inte blir inbjuden till de där mingelfesterna som din arbetsgivare arrangerar. Å andra sidan slipper du att trycka upp glassiga visitkort och köpa dyra festblåsor.

Ett av tipsen i boken som jag själv nickande instämmande i var det om att kunna arbeta hemifrån. Jag har ju studerat ett antal år, varav ett och ett halvt år på distans. Samtidigt som det innebar en god portion självdisciplin så innebar det även en stor frihet att kunna klara av vissa hushållsysslor under dagen. Att sitta i åtta timmar med näsan över en bok eller vid datorn är inte särskilt bra vare sig för hjärnkontoret eller kroppen. På en arbetsplats har man normalt tre raster; frukost, lunch och eftermiddagsfika. Det kan man självklart ha även när man jobbar hemma. Och vad passar väl bättre än att slänga på en maskin tvätt eller köra diskmaskinen eller ta en promenad medan solen skiner? Då är några av de där måstena avklarade när du hämtar ungarna på dagis eller när de kommer hem från skolan. Det är något som jag känner att jag saknar nu när jag tagit steget ut på arbetsmarknaden och måste befinna mig på en arbetsplats varje dag. Min förhoppning är att jag så småningom kommer att finna ett arbete som är lite mer flexibelt än det som jag har nu. Det är många frågor som börjar röra sig i mitt huvud om hur framtiden kommer att te sig. Jag har levt nerväxlat i hela mitt vuxna liv. Som ensamstående mamma och student har jag inte haft något annat val. Nu håller jag på att växla upp istället och det är här mina värderingar krockar med arbetsmarknaden och framtida jobb.

Något som jag reagerar över är alla de ur verkligheten tagna exempel på människor i Lilja's närhet som inte lever nerväxlat och hur tokigt de kan tänka. Det känns som att hon raljerar över människor i hennes närhet som inte valt att leva på samma sätt som hon. Man får ju hoppas att personerna i fråga är tillfrågade och tycker det är okej att bli omskrivna i en bok på det sättet. Annars kan jag verkligen rekommendera den här boken till alla som är intresserade av att växla ner i livet. Bokens tips spänner över så många områden i livet så du kommer definitivt att hitta något som kommer att göra just ditt liv lite mer harmoniskt.

Karin Lilja - Växla ner! 77 sätt att leva bättre på mindre
Ica bokförlag
ISBN: 978-91-534-3201-2

12 september, 2009

Gårdagens bokskörd

När jag kom hem från jobbet igår var brevlådan proppfull. Och det var dessa tre böcker som var orsaken till detta. Från Amazon köpte jag The Bone People av Keri Hulme. Läste boken för ett tag sedan och älskade den. I ett svagt ögonblick la jag ut den på BookMooch och den blev givetvis moochad ögonblickligen. Ångrade mig grymt efteråt så nu ha jag köpt boken igen för dryga femtiolappen. Den här tänker jag inte skiljas från i första taget. Apelsinflickan av Lena Kallenberg är en av böckerna i En bok för alla's senaste utgivning. Shaun Hutson omnibus med Purity och Deadhead är ett BookMooch-fynd som kom hem till mig ända från Australien.

08 september, 2009

Jeffrey Deaver - Det trasiga fönstret

Medan jag läste den här boken så har jag samtidigt slagit ett slags rekord i mitt läsande. I vanliga fall brukar jag läsa ut en bok på en dag eller två. Men den här tog nog lite mer än en vecka att komma igenom. Och det beror inte på att jag tyckte den var dålig utan för att jag börjat jobba heltid och varit på utgrävning så jag har varit helt slut när jag kommit hem på kvällarna. Någon läsning har det knappast varit tal om. Jag var helt otroligt nog ledig hela helgen så då passade jag på att läsa ut den här boken.

Det trasiga fönstret
av Jeffrey Deaver är vad jag förstår den åttonde boken som handlar om Lincoln Rhyme. Men det är den första som jag har läst. I samlarens spår har jag dock sett på teve men kan inte säga att jag minns så tydligt vad den handlade om. Jag har tidigare varit en storkonsument av deckare och thrillers och jag gillar fortfarande genren men när jag började läsa boken så kände jag "ånej inte ännu en deckare". Den tidiga handlingen var nästan lite för förutsägbar och Rhymes förmåga att veta saker kändes lite för mycket bara. Men sen var jag helt uppslukad av handlingen som var minst sagt väldigt spännande.

Rhymes kusin Arthur blir gripen för ett mord som han inte har begått. Men det finns klara bevis för att det är han som är den skyldige. Man hittar spår efter offret hos Arthur och allt tyder på att det verkligen var han som begick mordet. Men han hävdar naturligtvis att han är oskyldig. Lincoln Rhyme börjar nysta i detta och upptäcker att det bevisen till trots, inte finns några spår efter kusinen på brottsplatsen. Rent logiskt borde en gärningsman lämna spår efter sig. Dessutom upptäcker man att det har begåtts liknande brott där den dömde hävdar sin oskuld och bevisen verkar mer eller mindre strategiskt utplacerade. Utredningen pekar allt mer på ett företag som samlar in all slags information om de amerikanska medborgarna. Någon som har tillgång till dessa uppgifter har använt dem för att manipulera och sätta dit oskyldiga människor för brott som denne själv har begått. Gärningsmannen ligger hela tiden ett steg före polisens arbete och verkar veta precis hur de ska agera. Hur fångar man en hänsynslös mördare som vet allt?

Det här var som sagt den första Lincoln Rhyme-deckare som jag läst men jag tror definitivt att jag kommer att läsa fler. Skriver upp Jeffrey Deaver på min att-läsa-lista.

Jeffrey Deaver - Det trasiga fönstret
Norstedts förlag
ISBN: 978-91-1-301985-7

05 september, 2009

Amazonfynd


Jag har letat efter Mette Newth's The Dark Light en tid. Den har inte varit helt lätt att få tag på, den är slutsåld överallt där jag letat och har inte gått att få tag på via bibliotekets fjärrlånesystem. På Amazon har den inte heller funnits mer än något enstaka exemplar till hutlöst pris. Inte heller något exemplar på norska har jag hittat. Men nu så fanns det faktiskt ett inbundet ex på engelska för dryga femtiolappen. Naturligtvis var jag tvungen att slå till. Ser verkligen fram emot att läsa den här boken.

03 september, 2009

Det här har jag pysslat med den senaste veckan

Det har inte blivit mycket läst under den gångna veckan. Jag håller på med Det trasiga fönstret av Jeffrey Deaver som jag läser hemma på kvällarna och Kärlek, vänskap, hat av Alice Munro. Munro's novellsamling i pocket är perfekt när jag sitter på bussen till och från min nya praktikplats. Det går inte lika snabbt att läsa böcker nu när jag har lite annat att pyssla med samt cirka två timmars pendlande om dagen.

På bilden ser ni en backstuga från slutet av 1800-talet. Backstugor var oftast inbyggda i en sluttning och av mycket enkelt karaktär. Det var de allra fattigaste som bodde i sådana stugor och de byggdes för det mesta på någon allmänning. I den här backstugan som ligger i utkanten av Örebro tror man att det för länge sedan har bott en familj som kanske varit dagavlönare i själva staden, eller kanske mer troligt är att de levde av allmosor. Det är svårt att föreställa sig ett liv i sådana här kallmurade små boningshus. Men i sådana här stugor kunde det bo stora familjer med många barn. Tänk er att behöva bo, föda barn, överleva stränga vintrar i det här lilla huset med kanske åtta barn? Det var nog inte helt ovanligt förr i tiden. I den här backstugan har man funnit en mängd gamla spikar vilket tyder på att man åtminstone har haft någon konstruktion av trä, en gammal spislucka som förmodligen härstammar från en liten kamin. Spisluckan är cirka 10 x 15 cm så det var ingen stor kamin. Men ändock en liten värmekälla för den fattiga familj som bodde här för lite drygt 100 år sedan.

Den här utgrävningen har gjorts i samarbete med Örebro läns museum och en gymnasieskola i Örebro. Utgrävningen kommer sedan att mynna ut i en utställning som kommer att handla om Fattigörebro och eleverna kommer bland annat att bygga en modell över den här backstugan och en annan byggnad som grävdes ut under den här veckan. Det ska bli spännande att se hur eleverna kommer att gestalta livet för de personer som kan tänkas ha bott här. Jag kanske skriver om utställningen längre fram i vinter när utställningen är klar.

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...