30 september, 2010

Point of no return

Nu börjar jag bli riktigt nervös och undrar vad tusan jag har gett mig in på egentligen? Jag snackar såklart mitt romanprojekt. Jag menar, hur dum får man bli om man tror att man ska hinna skriva klart ett utkast till en roman under loppet av en månad när man har familj och en hel massa andra saker som man måste göra. Nu är det ju dock så att jag pratat vitt och brett om detta så det är lite sent att backa detta idiotiska projekt. Nä, så farligt är det inte. Om jag hinner skriva klart ett första utkast när oktober månad är slut så är jag mer än nöjd. Kommer jag "bara" halvvägs" är det en precis lika stor vinst det. Men nu ska jag inte hålla på och tjata mer om att jag ska börja skriva. Nu tänker jag faktiskt sätta igång, en hel dag före utsatt start.

27 september, 2010

Nedräkningen har börjat

Snart smäller det! Ja! Ni vet precis vad jag pratar om, eller hur? Inte? Då ska jag friska upp ert minne lite. På fredag är det den 1 oktober och jag kommer att påbörja min roman. Snart finns det ingen återvändo och jag har ju lovat vitt och brett här på bloggen att jag ska göra det under oktober månad. Så då är det bara att sätta igång. Jag har två böcker som handlar om att skriva en roman på 30 dagar och som är fulla med råd om hur man lyckas fullfölja det. Böckerna ska få ett eget inlägg om inte allt för länge.

I båda böckerna finns det dock förslag på kontrakt som man skriver på. En del formuleringar är riktigt roliga.

I acknowledge that the month-long, 50, 000-word deadline I set for myself is absolute and unchangeable, and that any failure to meet the deadline, or any effort on my part to move the deadline once the adventure has begun, will invite well-deserved mockery from friends and
family.


Det var ett utdrag från kontraktet i den ena boken. Den versionen tror jag inte jag kommer att skriva under på. I den andra boken jag har finns ett lite mer humant kontrakt med de avslutande orden som föll mig mer i smaken:

This book is important to me. My future readers are waiting to read it and I owe it to them to finish it. What I have to say is important.

Lark & Termite igen...

Nu...har jag hämtat boken på biblioteket. Och jag vill sätta igång och läsa direkt. Men jag måste läsa ut den bok jag läser nu innan jag gör det. Men det är ganska snart gjort. Den där lästorkan hoppas jag har blåst bort i höstblåsten...

Lästorka

Den här månaden har varit riktigt dålig om man ser till antal böcker jag har läst. Jag har hittills läst ut två böcker men påbörjat många fler som jag har tröttnat på trots att de egentligen inte alls är dåliga. Jag har bara inte orkat koncentrera mig på en och samma bok. Men förhoppningsvis börjar det släppa. Och det kan jag tacka Fem på rymmarstråt för. Den är snart utläst och det är roligt att återupptäcka böcker som jag läste när jag var yngre. Jag var tokig i dessa böcker om Fem-gänget och jag minns en del ur boken jag läser nu men långt ifrån allt. Det är ändå över tjugo år sedan jag slukade dem, så det är kanske lite för mycket begärt att jag ska minnas allt.

24 september, 2010

Lark & Termite

På måndag ska jag knalla iväg till biblioteket och hämta Lark & Termite av Jayne Anne Phillips. Ser verkligen fram emot att läsa den boken. Kan hända blir det den boken som botar min eländiga lässvacka?

Tröstshopping


När denna bokbloggare inte kan gå på bokmässa så får hon helt enkelt gå in på Röda Korsets Kupan, som så lägligt hade öppet idag när jag gick förbi! Jag hittade tyvärr inga romaner som jag hade tänkt titta på men den fanns några barnböcker som jag köpte till dottern. Nils Holgerssons underbara resa som bilderbok kunde i alla fall inte jag motstå.

Och Stampe och skogsbranden, den boken hade jag och mina syskon när vi var små. Jag minns att jag tyckte om den. Och dottern tyckte det var roligt med en bok som handlade om vår kanin! Självklart hittade hon en bok med Nalle Puh också, även om just den här kanske är tänkt för en lite större publik, men vad gör väl det?


Teskedsgumman ville dottern också ha, och jag sa inte emot. Jag gillar också den lille gumman som säger Göta Petter!

Och här är mitt fynd! Den här boken har jag garanterat i en låda, undanpackad i nåt skrymsle någonstans. Jag var helt tokig i Fem-böckerna när jag var liten. Så spännande de var! Nu ska jag snart återuppleva åtminstone ett Fem-äventyr igen.

Hela kalaset gick på 25 kr. Jag är nöjd.

Nytt nummer av Vi Läser

Som en tröst för alla oss som inte kan gå på årets Bokmässa trillade senaste numret av Vi Läser ner i min brevlåda idag! Härligt!

Sometimes my arms...


Sometimes my arms bend back...




Jag har inget vettigare att skriva just nu förutom ett citat från Twin Peaks. :-)

22 september, 2010

Nu är det inte långt kvar...

Nej, jag snackar inte om Bokmässan! Jag ska ju inte dit. Och jag är inte det minsta avundsjuk på alla ni som ska det. Inte alls. Hur kan ni ens tro det? Vad vore väl en dag på Bokmässan i Göteborg med Sveriges samlade litteraturscen när man kan spendera en del av dagen på närmaste Myrorna? Ja, jag lär knappast stöta på någon av de författarna som kommer att vara där. Men jag är en storsint människa och låter mig inte avundas... (Ni skulle se mitt skenheliga leende just nu...)

Det jag menar med att det inte är långt kvar nu är att det inte är långt kvar tills jag ska börja skriva på min roman. Jag tänkte börja mitt projekt den 1 oktober, en fredag om jag inte är helt ute och cyklar. Jag håller som bäst på att förbereda mig mentalt men jag läser också två böcker som handlar om att skriva en bok under en månads tid. Böckerna hjälper mig såklart inte att skriva boken men där finns en hel del matnyttiga tips och till den ena ska det enligt uppgift i boken ingå ett slags medlemskap i en supportgrupp på internet. Det ska jag kolla upp. Eftersom jag kommer att skriva boken nu i oktober istället så blir det inte något med NaNoWriMo som jag tidigare har skrivit om.

Det känns lite jobbigt att outa sitt skrivande så här men ju fler som vet om att jag tänker skriva en roman i oktober, desto fler människor kan sparka mig i röven. Dessutom skulle det bli riktigt pinsamt om jag nu inte skulle göra det. Jag tror jag skulle vara tvungen att lägga ner min blogg av ren skam. Och det vill jag ju inte. Jag hoppas inte ni heller vill det. :-)

21 september, 2010

Läser just nu





Uppdaterad lista

Jag uppdaterar min lista med norsk litteratur att läsa med en titel; Kjersti Annesdatter Skomsvold's Ju fortare jag går, desto mindre är jag. Sedan grönmarkerar jag den bok på listan som jag läst ut.

* Henrik Ibsen - Peer Gynt & Et dukkehjem
* Karl Ove Knausgård - Min Kamp, andre bok
* Ingvar Ambjørnsen - Fågeldansen & Blodsbröder
* Sigrid Undset - Kristin Lavransdotter
* Jo Nesbø - Fladdermusmannen
* Mette Newth - Bortrövade
* Anne B. Ragde - Eremitkräftorna & Vila på gröna ängar
* Salmund Kyvik - Inga Torfinnsdatter - Farlige følelser
* Torill T. Hauger - Rödskinnens land och andra titlar
* Kjersti Annesdatter Skomsvold - Ju fortare jag går, desto mindre är jag
*
Erlend Loe - Volvo lastvagnar

Tobaksvägen


Det här härligt slitna exemplaret av Tobaksvägen med dess gulnande sidor fann jag på Bokbörsen för inte så länge sedan. Erskine Caldwell är en författare vars namn jag har stött på vid flera tillfällen och blivit nyfiken på hans författarskap. Snälla vita herrar hittade jag på ett antikvariat i Örebro i somras och kom mig äntligen för att läsa en av hans böcker. Den gillade jag verkligen. Och nu har jag läst en till. Jag är inte besviken. Tvärtom. Vilken tur att jag tog mig tid att upptäcka en "ny" författare.

Tobaksvägen är en dyster skildring av den amerikanska södern och familjen Lester som förgäves kämpar för att överleva. Bomullsfälten som knappt ger några skördar längre, folk som flyttar för att ta arbete i fabrikerna då de inte längre kan leva på sin jord och heller inte kan köpa vare sig bomullsfrön eller gödsel. Allt är en ond cirkel. Tobaksvägen rymmer fattigdom, övergrepp, grymhet men också en glimt av hopp. Det hela börjar med att maken till nyligen bortgifta dottern till Jeeter Lester gör ett besök hos familjen för att försöka få hennes pappa att övertyga henne om att gå till sängs med honom. Han har själv gjort allt han förmår för att få henne dit. Han har slagit, han har hotat och han har försökt binda fast henne i sängen. Hans nyblivna fru är tolv år gammal och livrädd för sin make. Jeeter lovar dock att han ska göra ett försök att tala henne till rätta om han bara får några av de där rovorna som svärsonen har i sin säck. Hungern river i familjen Lesters magar och det är i stort sett det som resten av boken handlar om. Hur de desperat försöker få tag på något som dövar den värsta hungern.

När boken börjar närma sig sitt slut så funderar jag över vad som hände med den tolvåriga dottern som det hela började med. Och jag har knappt hunnit tänka tanken förrän jag får mitt svar. Jag tänker inte avslöja det här om nu någon skulle vilja läsa boken. Och det tycker jag att ni ska göra.

Tobaksvägen dramatiserades på Broadway och censurförbjöds i tretton stater i USA.

Erskine Caldwell - Tobaksvägen
Originaltitel: Tobacco Road
Förlag: Tidens förlag

19 september, 2010

Jag har varit på bloggparty!

Igår kväll var jag inbjuden på bloggparty hos Vixxtoria. Jag hade väldigt trevligt och det blev tydligen en del att dricka. Inte undra på att jag känner mig lite sliten idag... :-)

18 september, 2010

jag är en bokholist

Detta är ett bloggsvar på Annikas inlägg som ni finner här:

Hej jag heter Titti och jag är bokberoende. En bokholist (eller bookoholic, vilket ni nu föredrar). Men jag vill absolut inte bota mitt beroende. Kanske enbart dämpa begäret en smula, för plånbokens välmående. Efter en lång och svår period i form av bokköpstopp så har jag sakta men säkert istället för att klicka hem sprillans nya böcker börjat lämna fler inköpsförslag till mitt bibliotek, fjärrlåna och inte minst... jag köper fler begagnade än nya böcker. Som den känsliga individ jag är känner jag djupt medlidande med alla övergivna böcker som finns här i världen. Böcker som har blivit övergivna av sina ägare och som hjälplöst ropar till mig att jag ska ta med dem hem. Hur ska jag kunna undvika att komma till deras undsättning och ge dem ett nytt hem?

17 september, 2010

Imponerande lista (jag är ironisk)

Läste ut Erskine Caldwell's Tobaksvägen idag och när jag skulle uppdatera min lista här på bloggen över lästa böcker samt skriva in titeln i min Läsdagbok så blev jag djupt imponerad av min lästakt den här månaden. Så här ser den ut hittills i september:

Jo Nesbø - Fladdermusmannen
Erskine Caldwell - Tobaksvägen

Phew! Man kan undra hur jag lyckades med denna bedrift. ;-)

Vilka ska INTE på Bokmässan nästa vecka?

Det bloggas väldigt mycket om att man ska på Bokmässan, men vilka ska INTE på dit? Det skulle jag vilja veta. Ordochingavisor ställde också frågan tidigare idag. Ska vi som blir kvarlämnade hemma hitta på något annat att roa oss med medan en stor del av bokbloggosfären frotterar sig med författare och allehanda bokförlag. Förslag på det?

Å vad det går trögt

Jag är inne i en riktig lässvacka just nu. Förmodligen har det något att göra med den där valspurten vi är inne i nu. Jag kan inte tänka på så mycket annat känns det som. Litegrann får jag läst i alla fall. Några sidor, några sidor där... Jag har lagt Min Kamp åt sidan en stund och Tobaksvägen av Erskine Caldwell är snart utläst. Ett litet inlägg om den boken kommer inom en inte allt för avlägsen framtid. Jag lovar! Och redan nu kan jag säga till dig som aldrig läst något av Caldwell- gör det!

16 september, 2010

Beautiful Blogger Award



Jag har fått denna award från Ingrid och Annika. Tack så mycket!

Annika motiverar detta med: Hellre barfota än boklös har jag följt med stort intresse under en längre tid och även om vi inte delar samma smak när det gäller böcker så är vi båda innehavare av ett stort intresse för att skriva. Jag följer hennes process med stort intresse.
Utmärkelsen från Ingrid fick jag med följande motivering: Här är en kvinna som följer sin författardröm- (jag håller tummarna så för dig, Titti!) och så skriver hon om och recenserar böcker som jag väldigt ofta känner att jag vill läsa. Tittis norska utmaning tänker jag följa med stort intresse.

När man har fått denna utmärkelse måste man:

- kopiera in awardbilden i din blogg för att visa att du har fått den

- tacka och länka till den som nominerade dig

- nominera sju andra bloggare och länka till dem

- berätta sju intressanta saker om dig själv



Jag vet inte ens om jag kan komma på sju saker som är intressanta om mig själv. Så jag är lite rebell och bryter mot den där regeln. Okej? Och sen är det så himla svårt att välja ut bara sju andra bloggare att ge den vidare till. Så jag ger den helt sonika till alla bloggar som finns listade i min bloggroll som du hittar i vänstermarginal, samt alla bloggar där jag brukar lämna avtryck hos, eller som jag brukar läsa regelbundet, eller mindre regelbundet och till alla bloggar som jag någon gång har besökt eller tänkt att besöka. Har jag täckt in alla nu? Ingen nämnd, ingen glömd. Och så förstås alla som läser min blogg och som lämnar avtryck här, eller ni som tänkt läsa min blogg men inte hittat hit än. ;-)

En kommentar från Zachan fick mig att klura lite extra på de där sju sakerna om mig själv. Så varsågoda:

1. För flera år sedan registrerade jag mig på Lunarstorm (nån som minns, finns det ens kvar?) under nicket Statusseeker, utan att veta om att man samlade på sig status genom sin aktivitet där. Jag valde det helt enkelt för att Status Seeker var en av mina favoritlåtar med Dream Theater.

2. Jag har varit aktiv i Djurens Rätt och var länge både skolombud och även kontaktperson för en tid.

3. En gång blev jag uppringd av en arg äggproducent efter en insändare om äggindustrin i min lokala tidning. Han var väldigt upprörd över att jag "spred lögner" i tidningen. Samma insändare genererade ett samtal från en ekofarmare som berömde mig för det jag skrev. Den arga äggproducenten är känd här i trakten för att vara allmänt koko i huvudet.

4. För många år sedan kunde jag (och mina syskon) alla repliker i filmen Kickboxer (med Jean Claude van Damme) utantill.

5. Jag står som toppkandidat för "mitt parti" till kommunfullmäktige i år. Partipolitiken kommer jag dock försöka hålla så långt borta från bloggen som möjligt.

6. Jag har skräck för journalister som ringer till mig, vilket rimmar illa med att jag står som nummer ett på en valsedel. Jag intalar mig själv att jag snart kommer att vänja mig. :-)

7. Mitt nylle har varit med i den lokala tidningen rätt mycket den senaste tiden.

14 september, 2010

Dåligt samvete

Jag går omkring med lite dåligt samvete över de recensionsböcker som ligger på hög och väntar på att bli lästa. Det finns så många böcker jag vill läsa och för en tid har jag mest botaniserat bland mina egna olästa böcker i hyllorna. De där recexen kommer att bli lästa, men det kanske dröjer lite just nu. Jag ville bara säga det. Jag vet inte vilken kontroll som sker från förlagen och jag tror inte att de blir jättearga på mig bara för att jag inte bloggar om en bok direkt efter att jag har fått dem. Har följt den senaste diskussionen om just recensionsexemplar på en del bloggar och tycker den är väldigt intressant. Jag har själv väldigt bra erfarenhet från flertalet förlag som gladeligen har skickat böcker till mig. Ordfront, Piratförlaget, Rabén & Sjögren med flera. Och så finns det ju en del förlag som inte är så bloggvänliga (läs Albert Bonniers förlag). Av dem får man inte ens ett svar. Att bara ignorera oss bloggare är ju ingen bra strategi. Men så ramlade jag över en intressant diskussion på Piratförlagets sida på Facebook där en representant från det stora och elaka förlaget erbjuder sig att börja om på ny kula med bloggare. Kul att lite kritik från bokbloggsvärlden kan få the bad guys att tänka om. Så Anna Ekström på Bonnier, jag sparar också din mailadress och kanske hör jag av mig i framtiden om det är någon bok som jag skulle vilja recensera här på bloggen.

Tillökning


Jag befinner mig i någon slags lässvacka just nu. Men jag har inga problem att finna nya böcker att knö in i mina redan fulla bokhyllor. Den här hittade jag på biblioteket för en femma. I den där hyllan med utsorterade böcker ni vet. Bob Hanssons Bräcklighetens poetik ville följa med mig hem. Jag hoppas du ska trivas.

Redigering

Det börjar bli dags att ta tag i den där novellen som aldrig blev inskickad till någon tävling och redigera den och skicka iväg till den där tidskriften som jag hade i åtanke. Ska nog ägna just den novellen lite tid nu innan september är slut. Sen skickas den ut i vida världen. Någon slags mottagande lär den väl få i alla fall. Vad det blir återstår dock att se.

Skrivpresent

Den här vackra skrivboken och pennan fick jag i present av min sambo när jag hade kommit in på skrivarkursen.

Första uppgiften är inlämnad. Känns verkligen kul att ha kommit igång men samtidigt väldigt nervöst att lämna in en uppgift och veta att alla andra kursare ska läsa det jag har skrivit. Som tur är så är alla andra lika nervösa de och det är ju en liten tröst. Uppgiften för nästa vecka borde komma under eftermiddagen och jag ser fram emot att sätta igång med den.

13 september, 2010

Flytta fram skrivandet

Jag funderar, av olika skäl, på att skippa NaNoWriMo och påbörja romanskrivandet i oktober istället. Dels är ju otålig att få börja, sedan känns inte november som någon bra månad att skriva. Det kommer garanterat att bli mindre tid för att läsa böcker, men betydligt mer tid att skriva istället. Förmodligen kommer jag heller inte att uppdatera bloggen lika ofta som nu. Men jag hoppas inte mina trogna läsare överger mig. Att outa sitt skrivande är både lite läskigt men samtidigt en bra strategi för att faktiskt få tummen ur och sätta igång med det. Sedan jag outade mitt skrivande har jag skrivit flera noveller och dikter än vad jag gjorde innan. Jag vet ju att ni vet, så på något sätt måste jag hålla det jag skrivit offentligt på min blogg.

10 september, 2010

Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse av Ingrid på Ingrids boktankar. Jag blev så glad att jag fick tårar i ögonen när jag läste hennes motivation:

Här är en kvinna som följer sin författardröm- (jag håller tummarna så för dig, Titti!) och så skriver hon om och recenserar böcker som jag väldigt ofta känner att jag vill läsa. Tittis norska utmaning tänker jag följa med stort intresse.

Tack snälla Ingrid. Jag kikar allt som oftast in hos Ingrid och läser hennes inlägg med stort intresse så jag blev väldigt glad över att få en utmärkelse från just dig!

De där sju intressanta sakerna som man ska berätta om sig själv måste jag dock fundera lite på. Och likaså vilka bloggar jag ska lämna vidare utmärkelsen till. Om det finns några kvar som inte fått den än.

09 september, 2010

Jag är smått chockad!!!

Musik, och framför allt heavy metal är en mycket stor del av mitt liv. Och det vet ni säkert ni som läser min blogg. Turerna kring Roy Khan och Kamelots turné i Nordamerika har även det tagit en del av min tid eftersom jag driver en svensk fansite. Och idag, till råga på allt jävla elände som skett i metalvärlden detta år (flera dödsfall exmpelvis) så meddelar Mike Portnoy, trummisen i mitt absoluta favoritband Dream Theater, att han slutar! Ja, jag är i lite smått chocktillstånd över detta. Jag har varit ett fan av dem sedan 1993 och de har varit mina husgudar sedan dess. Men ett Dream Theater utan Mike Portnoy? Det finns inte i min värld. Det kommer att ta lång tid att smälta. En sak är i alla fall säker - jag ser sjukt mycket fram emot att åka till Stockholm i november och se Avenged Sevenfold tillsammans med Mike. Han är fortfarande min Rockgud!

För er som är intresserade av att läsa Mike's pressmeddelande finns det här:

08 september, 2010

Food for thought

Your intuition knows what it wants to write, so get out of the way.
Ray Bradbury

Jo Nesbø - Fladdermusmannen


Fladdermusmannen är den första delen i en serie kriminalromaner om Harry Hole. En ung norsk kvinna hittas mördad i Australien. Harry Hole åker ner för att hjälpa till med mordutredningen. Han märker dock att allt inte står riktigt rätt till. Inte ens den kollega som utses till honom, aboriginen Andrew Kensington, verkar spela med öppna kort. Snart inser Harry att de är en seriemördare på spåren och i jakten på denne för honom in i Sydneys undre värld.

Jag har läst och hört mycket om Jo Nesbø men aldrig kommit mig för att faktiskt läsa något av honom tidigare. Men så tog nyfikenheten överhanden och jag köpte hem den första boken i serien. Det inköpet ångrar jag inte. Fladdermusmannen är en riktigt bra debutbok och Harry Hole är en så där riktigt oslipad hjälte som väl kanske inte alltid befinner sig på rätt sida lagen, sitt yrke till trots. Jag gillar det! Fler böcker av Jo Nesbø kommer du garanterat att få läsa mer om på den här bloggen. Tummen upp!

På Pocketförlagets hemsida hittade jag följande klipp med Jo Nesbø där han berättar lite om varför han blev författare.



Jo Nesbø - Fladdermusmannen
Originaltitel: Flaggermusmannen
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 978-91-85625-45-1

07 september, 2010

Milena Agus - Onda stenar


Ett barnbarns berättelse om en väldigt originell och speciell farmor. Farmor som när hon var ung bedömdes som konstig i huvudet av sin familj, vars friare aldrig kom tillbaka, ty hon skrev kärleksdikter till dem. Farmor med sitt fantastiska hår. Farmor som när hon var ung åkte till en kurort för att bli botad från sitt njurstenslidande och som där möter en man som blir hennes älskare. Farmor som har svårt att bli med barn men föder ett barn nio månader efter hemkomsten från kurorten. Farmor som berättar om denna fantastiska man hon har träffat och beskriver om deras erotiska kärleksmöten för sitt barnbarn.

Det hela utspelar sig på Sardinien under andra världskriget och det är barnbarnet som berättar om sin farmor och hennes liv. Boken är på endast 98 sidor men här får vi verkligen bekräftat att det inte är storleken som har betydelse. På dessa 98 sidor ryms det en verkligt stor roman med ett högst oväntat slut. Vad jag tycker om slutet! Fantastisk!

Milena Agus - Onda stenar
Originaltitel: Mal di pietre
Förlag: Elisabeth Grate Bokförlag
ISBN: 978-91-977347-8-3

Dessa jä**a troll!

Den här bokbloggen har funnits i lite mer än ett år. Hittills har jag varit förskonad från elaka kommentarer från mindre trevliga personer, eller s.k. troll. Men nu har det hänt. Vad jag inte kan begripa är varför man måste skriva/säga otrevliga saker? Har man inte något bra/trevligt att säga så kanske man ska vara tyst. Men okej, om man är ett troll, så är det just det man vill. Men det är så onödigt tycker jag. En diskussion om det jag skriver om här på bloggen välkomnas. Men rent av tarvliga kommentarer är så onödiga. I nuläget måste jag granska och godkänna varje kommentar som ni lämnar här på bloggen. Jag kommer fortsätta ha det så. Förhoppningsvis stävjar det de värsta trollen. Samtidigt kan jag inte låta bli att känna lite tacksamhet inför trollen som lägger ner tid på att skriva såna där otrevliga saker. Det måste ju betyda att min blogg har vuxit sig såpass stor att den når ut till en relativt stor publik och med det så hittar också trollen hit. Dessutom ser jag det som en övning inför mitt framtida författarskap. När min första bok kommer ut så kommer den inte bara att väcka positiva reaktioner. Att hysa sådana tankar vore orealistiskt. Jag har nu fått en försmak i hur det kommer att kännas att få höra negativa saker om min person. Tack vare trollen här har jag fått öva mig i att ta emot sådana dumma kommentarer och sedan låta det hela gå mig förbi. Så tack för det.

06 september, 2010

Book in a Month


När jag hittade den här boken medan jag surfade på NaNoWriMo's hemsida så kunde jag inte låta bli att klicka hem den från Amazon. Och idag damp den ner i min brevlåda. Jag har inte hunnit bilda mig någon uppfattning om innehållet men det ska hur som helst bli intressant att se vad den innehåller. Och om den egentligen är till någon hjälp i mitt romanskrivande. Kanske var det bortkastade pengar. Det återstår att se. Några matnyttiga tips hoppas jag dock att få.

Kulturfyran

1. Vilken bok ska du läsa härnäst?
Jag har precis påbörjat Karl Ove Knausgårds Min Kamp. Andre bok.

2. Vilken musik lyssnar du på mest för tillfället?
Just nu är det nästan bara Kamelot. Min familj skulle nog vilja påstå att jag är smått besatt av dem och ja det stämmer nog. Jag ser så sjukt mycket fram emot deras skiva Poetry for the Poisoned att det nästan inte går att tänka på annat. Inte ens läsning. Ja ni läste rätt! Dessutom har dom stängt ner mitt nya hem på internet, KamForum, och jag är inte den enda som lider av svår abstinens att inte få diskutera detta underbara band med andra fans runtom i världen. Och för att göra det hela värre så har allas vår favoritgutt Roy Sætre Khantatat gått och blivit sjuk så här dagarna innan deras Nordamerikaturné ska gå av stapeln och han har tvingats att åka hem till Norge och vi är alla naturligtvis oroliga över vår favoritsångare. Dessutom driver jag Kamelot Sweden, en fansite på MySpace, så det är mycket Kamelot i mitt liv just nu kan man säga.

3. Vilket tv-program tänker du se härnäst?
Det kanske inte räknas som tv-program men jag har nyss, som ni vet, införskaffat Twin Peaks Definitive Gold Box Edition. Igår tillagades en körsbärspaj, som enligt uppgift ska vara originalreceptet och den inmundigades i samband med ett par avsnitt. I övrigt ska jag väl försöka att komma ihåg att titta på Babel nu när det kör igång inför hösten igen. Annars finns ju SVT Play som tur är..

4. Vad betyder hösten för dig? Gillar du hösten eller gillar du inte hösten?
Jag älskar hösten. Visst, jag tycker om sommaren också men det kan bli lite väl höga temperaturer tycker jag. Det är därför jag alltid är en blekfis, jag skyr solen. Men en solig höstdag med alla vackra färger och härliga, lite svala luft är underbar. Dessutom kan man med gott samvete stanna inne och läsa en bok.

Bokbloggsjerka 3-6 september

Veckans fråga lyder:

HUR MÅNGA BÖCKER HAR DU PÅ DIN ”ATT LÄSA HYLLA”?


Massor, alldeles för många för att jag ska orka räkna dem. För inte så länge sedan jag gjorde jag just det och då kom summan upp till 250 olästa böcker här hemma. Det var ett tag sedan. Jag har visserligen läst en hel del av dem sedan dess men många nya har också tillkommit. Att räkna dem igen det gör jag inte. Tilläggas skall att jag dessutom har väldigt många böcker nedpackade, och det är inte bara läst böcker som ligger i dessa kartonger. Jag försöker dock att hålla nere på bokinköpen och mitt tre månader långa köpstopp förhindrade förhoppningsvis att det redan stora antalet olästa böcker inte blev ännu större. Men som sagt så vet jag ju inte.

03 september, 2010

Läser just nu







Bibblofynd



Hittade två mycket fina böcker i bibliotekets hylla för utsorterade böcker. Jag som nyligen har läst Jan Kjærstad's Förföraren blev därför väldigt glad när jag såg de övriga två delarna, Erövraren och Upptäckaren, för det ringa priset av 5 kronor boken. Nu lånade ju jag den första delen på biblioteket men naturligtvis måste nu första delen införskaffas i ett inbundet exemplar. Men det får bli en senare fråga. Den finns säkerligen på något antikvariat någonstans. Det är inte så bråttom med det. Jag ska titta efter den nästa gång jag springer på Myrorna eller Antikvariat Lexica i Örebro.

02 september, 2010

Mer av Erskine Caldwell

Jag blev så förtjust i Erskine Caldwell's Snälla vita herrar att jag var tvungen att läsa några fler av hans böcker. Tobaksvägen hittade jag för en billig penning på Bokbörsen och God's Little Acre på BookMooch. Den sistnämnda var egentligen den bok som först gjorde mig intresserad av Erskine Caldwell och den boken har jag också försökt att få tag på ett tag. Så jag blev riktigt glad när jag fick ett mail från BookMooch som talade om att den boken fanns att moocha. Och jag hade tur som hann med innan någon annan knyckte den. Nu ser jag fram emot att få läsa båda böckerna. Har du läst någon av dem och vad tyckte du i så fall?

The Great Pandemonium

Jag förstår om inte alla som läser min blogg delar mitt intresse för heavy metal men jag kan inte låta bli att dela med mig av Kamelots sprillans nya video som hade premiär igår. Några av er som läser detta gillar Kamelot, det vet jag. Jag hoppas ni gillar den nya videon.

Kurs i skapande skrivande

Jag har kommit in på en kurs i skapande skrivande. En kort kurs som sträcker sig över ca två månader med början nästa vecka. Det ska bli väldigt kul att se vad den kursen innebär. Lite nervös blir jag också. Men kul ska det bli hur som helst.

01 september, 2010

Jag kan inte få nog av...

de korta små snuttar av Kamelot's kommande album Poetry for the Poisoned som finns lite överallt på nätet just nu. Idag släpps skivan i Japan och redan igår fanns skivan att (illegalt) ladda ner på nätet plus nya videon till The Great Pandemonium, som dock snabbt togs bort. Poetry for the Poisoned är förhandsbokad sedan ett tag och kommer landa i min brevlåda snart. Jag längtar verkligen. Tills dess får jag nöja mig med smakproven på bland annat Amazon, som bara gör att jag längtar efter att höra hela skivan ännu mer. Men vad ska ett stackars Kamelotfan göra? Och hur dumt är det inte att skivan släpps i Japan typ två veckor innan den släpps i Europa och USA? Riktigt dumt om du frågar mig. Men det är bara att ge sig till tåls ett litet tag till. Snart så landar den hemma hos mig också...

Lästa böcker i augusti

Stephen King - Strax efter solnedgången
Olof Lagercrantz - Om konsten att läsa och skriva
Betsy Lerner - The Forest for the Trees
Jan Kjærstad - Förföraren
Josefine Sundström - Vinteräpplen
Erskine Caldwell - Snälla vita herrar
Sven Wernström - Skrivandets hantverk
Arthur Conan Doyle - Sherlock Holmes i Skräckens dal
Milena Agus - Onda stenar

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...