25 oktober, 2012

Härligt citat ur Kalle och chokladfabriken!

"Åh, böcker, vilka böcker de hade då,
barnen som kunde böcker förstå!
Så, snälla föräldrar, vi bönar och ner,
låt inte barnen se tv-n mer!
Kasta ut den och ta tillfället
att sätta dit en bokhylla istället.
Fyll sedan hyllorna med långa bokrader
och bry er inte om tjut och tjat och tirader.
På skrik och bråk och sparkar och bett
och slag med käppar - tag helt lätt!
Hys ingen oro, vi lovar er
att efter en vecka, knappast mer,
ur nyfödd sysslolöshet, som den här,
vaknar i dem ett hett begär
att i böckernas värld ge sig ut på resa.
Och när de sen sätter igång med att läsa,
ska ni se hur glädjen börjar stiga
och de slukar orden, nu ivriga,
och undrar vad i all världen de kunde se
för gott i en gammal, löjlig tv."

ur Kalle och chokladfabriken - Roald Dahl

20 oktober, 2012

Kalle och chokladfabriken





Min dotter och jag håller på och läser Kalle och chokladfabriken av Roald Dahl. Vi turas om att läsa, dottern och jag. Det mesta läser jag, men lite här och där tar dottern över och läser ett par rader. Åh, vad jag älskar den boken! Jag har haft svårt att sluta läsa den om kvällarna. När jag blivit så torr i halsen att det gör ont att svälja, då har jag lagt ifrån mig boken, inte förr. Igår kväll bestämde vi oss för att hyra filmen, trots att vi inte har läst ut boken än. Johnny Depp är verkligen helt perfekt i rollen som Willy Wonka. Filmen skilde sig dock en del från boken och det var något som också min dotter reagerade på. Hon blev dock helt såld och har tittat på den ett par gånger till under dagen (vilket är helt okej eftersom hon är krasslig och mest ligger på soffan idag). Ikväll återvänder vi nog till chokladfabriken i bokform.

15 oktober, 2012

Ny bekantskap

Det är alltid trevligt att få möta nya författare. I dagarna gavs en novellsamling av Thomas Ligotti ut på h:ströms förlag. Det är skräckberättelser i samma anda som Lovecraft och Poe, enligt baksidestexten. Hittills har jag bara läst ett par noveller men det bådar gott vill jag lova.


06 oktober, 2012

Chelsea Cain - The Night Season

 Ju längre man väntar med att skriva om en bok desto svårare blir det. Den här boken låg typ längst ned i min hög med utlästa böcker som jag inte har bloggat om ännu. Även om det var ett tag sedan jag läste ut den så gör jag ändå ett försök att skriva om den. Efter att ha läst föregående bok i serien, Evil at Heart, blev jag gruvligt besviken. Jag som hade sett fram emot att få läsa om Gretchen igen och så var hon bara med i periferin. Inför Night Season bestämde jag mig för att jag inte skulle ha så höga förhoppningar så jag inte skulle bli så besviken igen. Ingen risk dock. När Willamette River översvämmas drunknar flera personer. Ett av dödsoffren drunknade dock inte, någon hade dödat henne innan hon hamnade i floden. Kort därefter hittas flera personer döda och Archie Sheridan jag återigen en seriemördare. Tidningsreportern Susan Ward bevakar naturligtvis händelserna och upptäcker snart att hon är ett sextioårigt mordfall på spåren, och det verkar som om någon inte vill att hon ska finna svaren...

Nej, Gretchen är inte med i den här boken och det är faktiskt helt okej. Jag trodde att jag skulle bli besviken om hon inte var det, men jag inser att livet måste gå vidare, även för Archie. The Night Season är en bladvändare och efter att ha läst ut sista sidan är jag glad att nästa bok i serien redan står i min bokhylla. Kill You Twice låter mer än lovligt spännande och av baksidestexten att döma ser det faktiskt ut som om Gretchen tänker göra ett gästspel.

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...