30 mars, 2013

Min påskläsning

Jag hoppar påskekrim i år. Plockade ned Under the Dome ur hyllan. Har tvekat länge på grund av tjockleken. När jag väl började läsa har jag knappt kunnat lägga ifrån mig boken. Efter att ha läst Stephen King sedan jag gick på mellanstadiet borde jag ha lärt mig vid det här laget att en bok på cirkus tusen sidor av King inte är någon big deal.

Vad läser du i påsk?


29 mars, 2013

Bret Easton Ellis - Imperial Bedrooms

Clay är manusförfattare och har precis återvänt till Los Angeles efter att ha bott i New York en tid. Han inleder ett förhållande med Rain Turner, en vacker men inte särskilt talangfull skådespelerska, som vill ha en roll i en av hans filmer. Kort efter att han har börjat träffa Rain får han hotfulla sms, blir förföljd av en blå jeep, och någon går in i hans lägenhet när han inte är hemma. Samtidigt får han reda på saker om Rain som är allt annat än positiva. Men vem i Hollywood har inte lik i garderoben? Rains hemlighet påverkar dock Clay i allra högsta grad och snart hittas flera av Clays gamla vänner döda och han inser att någon försöker sätta dit honom för morden. Han har redan listat ut att Rain Turner inte är den hon utger sig för att vara, men frågan är vem är hon egentligen?

Imperial Bedrooms är en inblick i Hollywoods baksida, en orgie i sex, droger och framförallt makt. Det är skitigt och det är rått. Jag har svårt att bestämma mig för vad jag ska tycka om boken. Jag både tycker om och inte tycker om. Clay är inte någon sympatisk person men på något konstigt vis så känner man ändå med honom i hans vilsna sökande efter...kärlek? Imperial Bedrooms av Bret Easton Ellis är den fristående fortsättning på Noll att förlora och trots att läsningen av denna bok lämnar mig aningen splittrad måste jag nog ändå läsa den boken. Hans mest kända bok, American Psycho, står sedan länge i bokhyllan. Dock oläst än så länge.

26 mars, 2013

S.J. Bolton - Livrädd

På universitetet i Cambridge tar unga tjejer livet av sig på löpande band. Tillvägagångssätten skiljer sig markant från hur kvinnliga självmördare brukar avsluta sina liv. Varken den lokala polisen eller skolledningen verkar dock speciellt bekymrade över självmordsvågen, förutom Evi Oliver, doktor i psykologi. Hon är mycket oroad över händelserna. Kvinnorna som har dött har alla sagt att de känner sig övervakade, har konstiga mardrömmar och att någon verkar veta vad de mest av allt är rädda för. Lacey Flint skickas till Cambridge undercover. Den enda vid universitetet som känner till att Lacey är polis är Evi Oliver. Så snart Lacey är på plats i Cambridge börjar hon dock uppleva samma sak som samtliga dödsoffer har beskrivit innan de tagit livet av sig. Och någon verkar veta vem Lacey Flint egentligen är...

Jag tyckte verkligen om den första boken om Lacey Flint och hade därför ganska höga förväntningar på den här boken. Ofta blir man tyvärr grymt besviken när dessa inte uppfylls. Det blev jag dock inte den här gången. Men jag hade inte insett hur mycket jag hade saknat Lacey Flint och Mark Joesbury. Livrädd blev därför ett kärt återseende. Efter att ha plöjt igenom boken saknar jag dem ännu mer. Så snart den var utläst var jag tvungen att googla efter eventuella uppföljare och till min glädje kommer det en trea snart. På engelska dock, men jag kan nog faktiskt inte vänta tills den finns översatt till svenska. Jag måste bara få träffa Lacey och Mark igen!

21 mars, 2013

Sköna sommarböcker

Svensk bokhandels sommarkatalog landade i min brevlåda idag. Sommaren känns i skrivande stund tämligen avlägsen. Jag frös ordentligt om näsan förut. Ser i alla fall fram emot att bläddra i katalogen för att se om det finns några godbitar.


19 mars, 2013

Min kvällsläsning

Jag gillade den första boken om Lacey Flint. Återstår att se vad jag tycker om uppföljaren.


Bloggsyntes

Hej alla mina underbara bokbloggskollegor och bloggläsare! Jag vill bara meddela att jag är livs läsande. Måhända att jag har gått i något slags bloggide men jag tänker på bloggen mest varje dag och det är ju tanken som räknas sägs det ju. Jag tycker det vore på tiden att någon uppfinner en slags bloggsyntes, eller vad det nu kan tänkas heta, så det räcker med att tänka ihop ett blogginlägg och vips så uppdateras bloggen. Vem känner sig manad? Igår läste jag ut Fahrenheit 451 och slog något slags rekord i längst lästid på hyfsat tunn bok. Jag klämde en Novellix innan läggdags dock och det kändes ju bra att läsa ut något från pärm till pärm på en och samma dag. Nu ska jag sluta svamla och försöka koncentrera mig på mina studier. Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan jag lyckas knåpa ihop ett vettigt blogginlägg, med eller utan bloggsyntes.

03 mars, 2013

Gissa boken

"Det var ett nöje att bränna. Det var särskilt roligt att se ting förintas, se dem svartna och förändras."

Vilken bok läser jag nu? Fuska nu inte... ;-)

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...