29 april, 2013

Stephen King - Under the Dome

I det omkring tusen sidor tjocka eposet Under the Dome blir invånarna i den lilla staden Chester's Mill avskärmade från omvärlden av en osynlig kupol. Kupolen orsakar stor förödelse när den sänks ned över staden. Allt som kommer i dess väg klyvs itu, bilar kraschar rakt in i den osynliga väggen. På ett ögonblick förändras livet för människorna i Chester's Mill. Avskärmade från yttervärlden raseras samhällsorganisationen och nya allianser ingås med den lokale bilhandlaren Big Jim i spetsen. Korrupt och med sitt eget rättesnöre blir han samhällets nye ledare och han har bara ett enda mål: att utnyttja situationen för att få så mycket personlig vinning som möjligt. Big Jim rekryterar till den nya polisorganisationen som ska säkerställa den nya ordningen. Lagens långa arm i Chester's Mill består numer av kriminella smågangsters, inklusive Big Jim's son Junior som bär på mörka hemligheter. Big Jim själv är beredd att gå hur långt som helst för att dölja sitt samröre med nationens största meth-fabrik. I Chester's Mill gör Big Jim och hans hantlangare numera som de vill. Ingen utifrån har ju möjlighet att sätta stopp för dem. Den före detta soldaten och numera kock på stadens mathak, Dale Barbara, blir Big Jim's störste fiende. Tillsammans med nyhetsreportern Julia Shumway tar de upp kampen mot den korrupte Big Jim och hans hejdukar. Samtidigt försöker de komma underfund med vad kupolen är, varifrån den kommer men framförallt, hur man får bort den. För var timme som går blir situationen i Chester's Mill allt mer desperat.

Det tog mig ungefär två år att plocka ned den här boken ur bokhyllan. Tjockleken avskräckte mig. Jag läste min första bok av Stephen King när jag var tolv år så jag borde dock vara en så pass van King-läsare för att inse att en bok på omkring tusen sidor inte är någon stor sak. När jag väl hade plockat ned boken ur hyllan, slagit upp första sidan och börjat läsa då var det nästintill omöjligt att lägga boken ifrån mig. Under the Dome låter sig inte läsas i en sittning men den ger en definitivt allvarliga cravings när man måste lägga den åt sidan. När King sedan, cirka 600 sidor in i boken, ändrar berättarperspektiv till den allvetande rösten á la Charles Dickens sitter jag bara och myser. Satan så skickligt sätt att få läsaren att vakna till.

Under the Dome spelas just nu in som tv-serie. Premiär blir någon gång under sommaren. Dock i USA men jag hoppas innerligt att den snart sänds i svensk teve. Den här trailern får mig att önska att det var sommar nu, inte bara för värmens skull.


25 april, 2013

Galet kär i Modernistas höstutgivning!

Har ni sett Modernistas höstutgivning? Lingonhjärta tipsade om den på sin Facebook-sida. Jag blev verkligen tokförälskad i höstböckerna. Susan Hill's fantastiska The Woman in Black kommer ut på svenska! Jag har fortfarande inte vågat se filmen. När det gäller litteratur kan jag läsa i princip vad som helst, men skräckfilmer är något helt annat, där har jag så fruktansvärt dåliga nerver. Hur den än är med de där nerverna så måste jag såklart se den snart. Med största sannolikhet blir det mitt på dagen så jag hinner fylla med på lite andra intryck innan det är dags att sova.

Jag ser också mycket fram emot nya böcker av S.J. Bolton, Belinda Bauer och Gillian Flynn. Dessutom ger Modernista ut Amerikana av Don DeLillo och Enders Spel av Orson Scott Card. Det kommer bli en intressant läshöst, sanna mina ord.

15 april, 2013

Gör mig redo för Zombie-apocalypsen!

Jag förbereder mig inför apocalypsen genom att läsa den här boken. Den kan komma att rädda mitt liv, enligt baksidestexten.


14 april, 2013

Min första recension

Jag hittade den här recensionen av Eskapix volym 6 från 2011 där en novell som jag har skrivit var publicerad. När man själv tycker att det mesta man skriver är skit så är det roligt att läsa att andra trots allt uppskattar det man har skrivit. Så här skriver skribenten David på bloggen From Beyond om min novell:

"Novell nummer två i samlingen är Rött Slem av Titti Bäckman, som handlar om den patetiske David som hankar sig fram genom att arbeta svart lite då och då. Hans lägenhet är lika nedgången som han själv, och han fördriver dagarna med att supa och titta på tv. Hans liv tar en makaber vändning när han upptäcker något slags rött slemliknande i hans kylskåp, vilket visar sig vara något långt hemskare än han kunnat föreställa sig. En kort men effektiv och väldigt underhållande berättelse som ekar av Stephen Kings äldre noveller, där något övernaturligt slår ner i vardagen och skapar en kaotisk situation. Mycket bra."



11 april, 2013

Jag är en hundöronvikerska

It's time to fess up, mina fellow boknördar. Jag gör hundöron i mina böcker.

Länge har jag tyckt att detta i det närmaste är en dödssynd. Numera viker jag flitigt hundöron i de böcker jag äger. Jag stryker till och med under vissa meningar. Ibland gör jag det med kulspetspenna! Allt för att kunna gå tillbaka till de stycken jag fann minnesvärda och som berörde mig under läsningen. Hur skulle jag annars hitta just den där meningen som gick rakt in i mitt hjärta? Blir inte texten lite mer levande då, istället för en envägskommunikation. Kanske ändå inte, men nu när jag har lättat mitt hjärta känns det i alla fall lite bättre.

06 april, 2013

Härliga bokpaket!

Det har droppat in lite bokpaket de senaste veckorna. Ett av paketen hade det här innehållet. Jag ser fram emot att läsa båda böckerna. Ska bara läsa klart pappa Kings Under the Dome först. Den är ruskigt bra!!


02 april, 2013

Nyfiken på debutant


Owen King, son till skräckmästaren Stephen King, har nyligen romandebuterat med Double Feature. Nyfiken som jag är så måste jag veta om jag gillar även denna King-avkommas prosa, även om Double Feature inte faller under skräckgenren. Jag ser hur som helst fram emot att läsa boken och hoppas att den snart landar i min brevlåda. 

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...