31 maj, 2013

Susan Hill - Mrs de Winter


Mrs de Winter av Susan Hill är en fristående fortsättning på Daphne du Maurier's klassiska roman Rebecca. Paret de Winter's har efter de dramatiska slutscenerna i Rebecca flytt England och lever i exil. Att återvända till sitt hemland ingår inte i deras plan. Då kommer ett brådskande telegram från Maxim de Winter's svåger. Maxim's syster har fått en stroke och avlider till följd av den. För första gången på många år har de återigen den brittiska myllan under sina fötter. De flesta verkar ha glömt händelserna på Manderley och paret börjar tro att de återigen ska kunna bosätta sig i England. Men så lätt blir det naturligtvis inte. Snart börjar det komma brev med tidningsutklipp som handlar om Rebeccas död och den efterföljande rättegången och Mrs de Winter utsätts för utpressning. Någon eller några minns och gör sitt yttersta för att Rebeccas död inte ska falla glömska och att rättvisa skipas.

Mrs de Winter tar i princip vid där Rebecca slutade. Under läsningens gång tänker jag inte på att det är en helt annan författare som har skrivit fortsättningen. Susan Hill skriver bra och hon är duktig på att bygga upp stämningar. Mrs de Winter ska man definitivt läsa om man är nyfiken på vad som skulle ha kunnat hänt där Rebecca tog slut. Boken gör mig sugen på att plocka ned en roman av Susan Hill från hyllan då hon är en författare som jag verkligen beundrar.

30 maj, 2013

Ny bok av Melina Marchetta


Åh, det har kommit en ny bok på svenska av Melina Marchetta. Jag blev ju helt tagen av Jellicoe Road  förra sommaren. Jag ska försöka att inte ha så stora förväntningar på Francesca, men inser att det kan bli väldigt svårt. Jellicoe Road var definitivt en av de bästa böckerna jag läste förra året och som lämnade ett bestående intryck hos mig. Nu hoppas jag verkligen att jag inte blir besviken på Francesca...

Nu tar jag helg

Coca Cola, Joe Hill (och en årsredovisning) i solsken på balkongen. Inte helt fel. Jag har dessutom jobbat färdigt för den här veckan och ser fram emot min långhelg. Nu hoppas jag på fint väder så jag kan tillbringa en del av helgen på balkongen med en god bok.

Trevlig helg!


28 maj, 2013

Gratis bok

Gillar när Kulturrådet delar ut gratis böcker på biblioteket. Den här verkade intressant.


27 maj, 2013

15 maj, 2013

Dagens post

Ooh vad glad jag blev när jag hämtade posten idag. Fina DVD:er. Dickens-boxen har varit slutsåld ett tag men finns nu åter att köpa. Rose Red har jag inte haft på DVD förut, men nu kan jag äntligen titta på den igen.

13 maj, 2013

Joe Hill - Horn


Ignatius "Ig" Perrish har förlorat sin flickvän Merrin. Hon blev våldtagen och mördad och Ig var huvudmisstänkt i fallet. Han blev frikänd i brist på bevis men alla i den lilla staden Gideon i New Hampshire är övertygade om att han är den skyldige.

En morgon vaknar Ig upp efter en riktigt blöt natt med en djävulsk huvudvärk och upptäcker att det har vuxit ut horn i hans panna. När han möter andra människor verkar de inte ta någon notis om hornen, men istället berättar de sina allra mörkaste hemligheter och tankar för Ig. Av många, inklusive sin egen familj, får han höra vad de egentligen tycker om honom och att världen vore en mycket bättre plats om han inte fanns. Ig, som är utom sig av sorg efter Merrin, bestämmer sig för att med hjälp av hornens kraft ta reda på vem som mördade henne. Det blir en både fysiskt och psykiskt smärtsam resa genom sina egna minnen och alla andras vridna innersta tankar.

Jag tyckte mycket om Joe Hill's En hjärtformad ask och novellsamling Vålnader. Horn är därmed en bok som jag har velat läsa länge och som så många gånger förr har jag väntat allt för länge med att läsa den. Horn gör mig verkligen inte besviken och innehåller många bra skräckelement, rockreferenser och hejdlöst flirtande med pappa Stephen King's skrivande. Joe Hill har nyligen utkommit med NOS4A2 och den boken är redan på väg hem till mig. Jag ska inte göra om misstaget med att vänta för länge med att läsa den.

Mrs de Winter

Tänkte avlägga en visit hos de Winter's. Jag hoppas att det blir ett kärt återseende.


06 maj, 2013

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...