20 oktober, 2013

Böcker jag har läst men inte hunnit blogga om

Eller hunnit och hunnit. Bloggandet är inte på topp just nu. Läsandet går desto bättre men blogglusten verkar ha gått i ide redan. Nåja, här kommer några "speedrecensioner".

Av någon outgrundlig anledning tänkte jag testa en bok ur Harlequin's serie Black Rose som ska vara spänningsromaner varvat med kärlekshistorier. I Den andra tvillingen hjälper privatdetektiven Caleb Walker  den vackra ensamstående mamman att hitta den tvillingdottern som läkarna sa dog vid födseln. Kärlekshistoria á la Harlequin eller 'åh han var så stor och hon var så liten och trång', ja ni vet... Det lär dröja innan jag läser en "spänningsroman" från Harlequin igen.


I Odödlig av S.J. Bolton är Lacey Flint och Mark Joesbury tillbaka. Den här gången är det någon som för bort och mördar barn. Lacey blir indragen i fallet på grund av sin tioårige granne Barney. Han och hans kompisar blir som besatta av mordfallen och någon skickar kusliga meddelanden på Facebook till Barney som kan tolkas som att han står på tur. S.J. Bolton är definitivt en av mina favoritdeckarförfattare just nu. Jag kan knappt vänta tills nästa bok kommer ut på svenska.

I deckardebutanten Liselott Rolls bok Tredje graden hittar man liket av lemlästad man i en kolonistuga och kriminalaren Magnus Kalo arbetar med fallet. När familjen Kalo's lägenhet utsätts för en mordbrand inser Magnus att mordfallet han arbetar med är av personlig karaktär. En historia som man lätt dras in i och läser vidare för att man vill veta vad som händer. Sjukt snyggt bokomslag!


07 oktober, 2013

Det här kan vara ett av de finaste recex jag någonsin fått

Charles Dickens - En julsaga låg i brevinkastet och väntade när jag kom hem efter jobbet idag. Mitt bokhjärta slår lite snabbare vid åsynen av vissa böcker. En julsaga hör definitivt till den kategorin.


03 oktober, 2013

Äntligen är den här!

Doctor Sleep landade i brevlådan idag. Tur att jag har ledigt i helgen. Och ikväll börjar Under the Dome på kanal 5. Det missar ni väl inte?


Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...