19 december, 2013

Min läsning under julledigheten

Det må vara lite sent att läsa Unplug the Christmas Machine och Simplify Your Christmas men jag kommer nog ändå läsa dem under julveckan. Som ensamstående morsa har jag inte de ekonomiska resurserna för att shoppa loss för tusentals kronor till jul. Min jul är nog så "simplified" som det bara går. Jag gillar ändå att läsa den här typen av böcker. Det är så skönt att veta att det finns andra människor som försöker att inte dras med i kommersen och stressen. Simplify Your Christmas vann jag i en utlottning som Anki på Köpstoppsbloggen anordnade. Tack så mycket för vinsten!

Ordfronts litterära magasin damp ned i brevlådan här om dagen. Alltid lika efterlängtad och jag ser verkligen fram emot att läsa den.


18 december, 2013

Hög tid för årets läsning av En julsaga

Med mindre än en vecka kvar till julafton, är det hög tid att påbörja läsningen av En julsaga. Det hör ju till julen, tycker jag. Vad brukar du läsa i juletid?


16 december, 2013

Gillian Flynn - Gone Girl


Nick och Amy Dunne, ett framgångsrikt par, ska till att fira sin femte bröllopsdag. När Nick kliver upp på morgonen för att åka till jobbet är allt som vanligt. När han kommer hem har livet förändrats i ett enda slag. I deras gemensamma hem finns spår efter en våldsam strid och Amy är försvunnen. Allt eftersom dagarna går börjar man tvivla på att finna Amy i livet. När man finner Amy's dagbok börjar den, utåt sett, perfekta ytan att rämna. Genom dagboken får man en bild av Nick som är allt annat är sympatisk. Nick's beteende under den pågående utredningen väcker både polisens och omgivningens misstankar. Det tar inte lång tid förrän Nick är huvudmisstänkt och det finns gott om bevis som pekar på att han har fört bort sin fru. Men allt är inte som det verkar och det dröjer inte förrän man får omvärdera alltsammans. Det är tvära kast och till slut vet man inte vad man ska tro. Upplösningen är minst sagt oväntad!

Gillian Flynn är en tämligen ny bekantskap för mig och hennes Mörka platser gav mig verkligen mersmak. Det är alltid lite jobbigt när man har höga förväntningar på en bok, för tänk om den inte håller måttet. Jag är dock långt ifrån besviken på Gone Girl och Belinda Bauer. Läsningen av Gone Girl kan definitivt räknas som kvalitetstid. Mer Belinda Bauer på svenska, tack!

Fredagsenkät på en måndag

Bokomaten lade upp en enkät i fredags men jag svarar på den idag istället. I helgen hade jag fullt upp med att koka knäck, klä julgran och dekorera pepparkakshus. Och läsning förstås. ;-)

1. Vilken bok läste du senast?
Betraktaren av Belinda Bauer 

2. Vilken bok ska du börja på härnäst?
Öppen stad av Teju Cole 

3. Har du något boklängt för tillfället? Dvs är det någon speciell bok du ser fram emot som inte kommit ut än?
Nej faktiskt inte.  

4. Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla?
Det är nog en ganska bra blandning men de manliga är nog fler. Får bli bättring helt enkelt.  

5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar osv? 

Det är en blandning av samtliga exempel ovan. Att bläddra i Svensk Bokhandels utgivningskataloger är också en källa till många boktips. Vissa böcker man läser ökar också på den där evighetslånga att-läsa-listan. Exempelvis Howards End is on the Landing av Susan Hill. Som jag älskade den boken. Ett måste för alla litteraturälskare!


Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...