26 april, 2014

Karavanläsning

Försöker läsa i kapp Karavan, som jag inte har hunnit med på sista tiden, och fastnar för den fina minnesartikeln om Chinua Achebe. Blir lite sugen på att läsa om Allt går sönder samt utforska hans övriga utgivning.

17 april, 2014

Sommarens böcker


Svensk bokhandels katalog med sommarens böcker har ett riktigt snyggt omslag, tycker jag. Ska bli kul att bläddra bland sommarens titlar.


16 april, 2014

Bokliga mål och funderingar

I år har jag lovat mig själv att inte köpa några nya böcker, Bakhålls utgivning undantaget då jag inte vill säga upp mitt medlemskap där. I övrigt är det dock tänkt att jag inte ska köpa nya böcker utan istället låna på bibliotek och om det inte går så får jag köpa begagnat. Det har blivit några inköp ändå då jag var på bokmässan i Örebro och en jag känner hade boksläpp då. Jag var faktiskt tvungen att köpa den. ;-) I övrigt har "köpstoppet" funkat väldigt bra. Jag har fått fjärrlåna några böcker på bibblan. På bokmässan ordnades dessutom ett bokbyte dit jag tog med mig hela ryggsäcken full med böcker och bytte till mig andra. Ett mycket bra initiativ!

För övrigt svämmar mina bokhyllor över av olösta böcker och jag tänkte minska antalet under det här året.

10 april, 2014

Läser just nu


Efter en tids kötid på biblioteket så har jag äntligen börjat läsa Kanada av Richard Ford. En bok som jag hört mycket gott om den senaste tiden. Återstår att se om förväntningarna på boken infrias.

04 april, 2014

Ida Magntorn - Loppisboken


Den här trevliga boken hittade jag när jag var på biblioteket för ett par veckor sedan. Loppisboken: om blommiga koppar, fattigmanssilver och annat vackert av Ida Magntorn bjuder på rikligt med inspiration kring hur man kan använda sina loppisfynd. En kantstött soppterrin blir till en vacker vas och en mjölkkanna kan tjänstgöra som tandborstmugg. Man kan även läsa om hur udda koppar kombineras till en fin "komplett" servis genom att välja koppar och fat i exempelvis samma färg eller snarlikt mönster.

Jag gillar att gå på loppis och fynda. Jag har länge varit ute efter en kaffeservis men har hittills avstått från att köpa eftersom jag inte har hittat en komplett servis jag velat ha. Efter att ha läst den här boken så kommer jag definitivt att våga blanda lite mer.

Ida Magntorn har även skrivit Urban vintage: skapa stilen med loppisfynd och den ska jag titta efter vid nästa biblioteksbesök.

02 april, 2014

Dags att vakna upp ur vinterdvalan

Det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Tre månader för att vara exakt. Blogglusten försvann och jag har hunnit fundera många vändor på denna bloggs vara eller icke vara. Livet ser inte riktigt ut som när jag började blogga och jag hade ganska mycket fritid då. Nu har jag heltidsarbete och är ensamstående morsa. Det finns alltså inte lika mycket tid att lägga på bloggandet. Men jag har efter mycket funderande kommit fram till att jag inte är beredd att låta den somna in riktigt ännu. Med vårsolen verkar blogglusten ha återvänt. Det kommer med största sannolikhet inte att bli några dagliga uppdateringar. Mitt mål är att posta inlägg en till två gånger i veckan. Läslusten har det i alla fall inte varit några större fel på den sista tiden så det finns gott om böcker att blogga om. Jag har saknat bokbloggosfären.

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...