26 februari, 2019

Johanna Wiman - Ge ut din bokI Ge ut din bok finns massor av tips på hur man går tillväga om man ska publicera sin bok själv, från manus till färdig bok.
   Insprängt i boken finns avsnitt från författare som delar med sig av sina erfarenheter. En del har sedan tidigare gett ut böcker på traditionella förlag, medan andra har debuterat som egenutgivare.
   Summan av deras erfarenheter kan väl sägas vara att det är hårt arbete att ge ut sin bok själv. Inför insläppet med redigering, korrläsning och sättning av inlaga bland annat. Inför och efter boksläpp är det mycket jobb med marknadsföring. Är man inte beredd att lägga mycket tid på att marknadsföra sin bok bör man fundera några gånger extra innan man bestämmer sig för att ge ut boken på eget förlag.
Jag försöker att lära mig så mycket som möjligt om egenutgivning. Jag har inte skickat in mitt manus till något förlag än. Just nu inväntar jag ett utlåtande från en lektör. När jag är klar med redigeringen kommer jag att skicka det till traditionella förlag mem räknar kallt med att bli refuserad. Inser att ett självbiografiskt manus från en okänd person inte smäller särskilt högt hos de traditionella förlagen. Dock tror jag att det finns en marknad hos de som har liknande erfarenheter men också för anhöriga och andra personer i närheten av de drabbade. Därför försöker jag lära mig allt om självpublicering. Ge ut din bok gav mig många bra tips att tänka på.

Johanna Wiman - Ge ut din bok
ISBN: 9789185279494
Förlag: Offside press

1 kommentar:

Hanneles bokparadis sa...

spännande med all möjligheter... maken har lovat betala min bok... om jag skriver en

Katarina Harrison Lindbergh - Vampyrernas historia

Just nu läser jag mycket om vampyrer, på grund av att jag har ett eget skrivprojekt som inkluderar vampyrer. Innan det är dags att skriv...