21 maj, 2019

Svar från lektör

Äntligen har jag fått svar från lektörerna hos Liv i Sverige, dit jag skickade mitt manus, Du måste bli frisk, du får inte dö i början av året och som handlar om min dotter Lilly och sorgen efter henne när hon dog efter endast tre dagar. Manuset har lästs av två av deras lektörer så det är inte så konstigt att det har tagit tid. Sammantaget verkar de båda lektörerna gilla mitt manus. Jag fick pappersmanuset i retur med kommentarer i själva manuset samt två sidor med kommentarer på sådant som de tycker att jag bör fundera på när jag påbörjar redigeringen.
   Jag är mycket nöjd med deras lektörsutlåtande. Det hjälper mig att förbättra manuset innan det är dags att skicka iväg det till förlag. När man arbetar med en text så länge blir man till slut blind för den. Det är så värdefullt att få respons från andra. Jag vill ju att det ska bli så bra som det bara går innan jag släpper det ifrån mig och hoppas på det bästa.

Uppdatering: Liv i Sverige har ingen egen utgivning, men kan om de gillar ett manus, anta det som en Liv i Sverige-bok. De kan då skriva ett rekommendationsbrev och ge förslag på förlag som de samarbetat med tidigare. Riktigt så långt har jag inte kommit i processen än. Men förhoppningsvis efter att ha bearbetat manuset och skickat in det till dem igen för ytterligare en lektörsläsning. Håll tummarna!

2 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

tungt ämne, men bra för många att kunna läsa och ta del, spännande att de vill ge ut boken.

Hellre barfota än boklös sa...

Liv i Sverige har tyvärr ingen egen utgivning. Men om de antar ett manus som en Liv i Sverige-bok så kan de skriva rekommendationsbrev och ge förslag på förlag som de har samarbetat med tidigare. Men där är jag inte riktigt än. Kanske uttryckte mig otydligt i inlägget. Ska förtydliga. Hur som helst är det kul att , för mig helt okända människor, tycker att det jag har skrivit är bra och berörande. Då borde det finnas fler som också kommer tycka det.

Jeff Goins - You are a writer

I You are a writer går Jeff Goins igenom vad som krävs för att du ska bli författare. Enligt Goins är det ganska enkelt. Allt börjar med d...