11 juli, 2019

Belinda Bauer - När repet brister


Jack och hans småsyskon sitter i bilen och väntar på sin mamma. Hon skulle bara gå till närmaste telefonkiosk och ringa efter hjälp då deras bil har stannat efter vägen. Men deras mamma kommer aldrig tillbaka. Tre år efter händelsen vaknar den gravida Catherine While i sitt hus och har en känsla av att inte var ensam. Någon annan befinner sig i huset. Hon lyckas skrämma bort inkräktaren men när hon återvänder till sovrummet ligger en kniv och ett kort med meddelande på: "Jag kunde ha dödat dig." Catherine bestämmer sig trots hotet för att inte polisanmäla händelsen. Hon förstör meddelandet och gömmer kniven. Men det är bara början på en rad händelser som ska komma att vända upp och ned på hennes liv.
   Belinda Bauer är en av mina favoritförfattare. När repet brister är en otroligt spännande och samtidigt sorglig berättelse om vad som sker med en djupt sörjande familj. Hur de glider ifrån varandra och försöker upprätthålla någon slags vardag till att de faktiskt hittar tillbaka till varandra och får ett, om inte lyckligt, men ändå ett bra slut.

Belinda Bauer - När repet brister
Förlag: Modernista
ISBN: 9789177816041

Richard Matheson - Hell House

En döende miljardär anlitar en forskare i paranormala aktiviteter och två medier för att åka till Belasco House undersöka om det finns et...