10 juli, 2024

M.W. Craven - Råttjakten
Kriminalinspektör Washington Poe blir kallad till en bordell där en man har hittats misshandlad till döds med ett basebollträ. I vanliga fall arbetar Poe med att ta fast seriemördare. Det är den brittiska underrättelsetjänsten MI5 som vill ha med Poe i utredningen och han förstår inte varför. Till sin hjälp har han Tilly Bradshaw, dataexpert och vän till Poe. 
    Samtidigt som mordutredningen fortgår sker förberedelserna inför ett internationellt toppmöte och tesen är att någon försöker att sabotera den. Poe och Bradshaw undersöker den bakgrund men kan inte hitta någon med det namnet. 
    På mordplatsen saknas det även ett prydnadsföremål som hade lämnats kvar på platsen. Så småningom leder detta dem fram till ett annat mord där ett likadant prydnadsföremål lämnades kvar. Poe som går sin egen väg och inte lyssnar på auktoriteter inser snart att det finns krafter som inte vill att saker ska komma fram i ljuset. Man försöker till och med att hota Poe på det privata planet i ett försök att avskräcka honom från att gräva vidare. Men sånt triggar bara Poe...

Det här är den fjärde delen i serien om kriminalinspektör Washington Poe. Jag älskar de här böckerna och jag gillar verkligen karaktärerna. Washington Poe såklart, den buttre misantropen men också Tilly Bradshaw med sitt underbart rättframma sätt. Hon påminner mig väldigt mycket om Saga Norén i TV-serien Bron. Kapitlen är korta och slutar alltid med en cliffhanger som gör att man vill läsa vidare. Det här är en bokserie som jag önskar och hoppas att man vill filmatisera i framtiden. Kan varmt rekommendera böckerna om Washington Poe till alla som gillar kriminalare. Det här är en riktig bladvändare! 

Inga kommentarer:

M.W. Craven - Råttjakten

Kriminalinspektör Washington Poe blir kallad till en bordell där en man har hittats misshandlad till döds med ett basebollträ. I vanliga fal...