10 juli, 2009

Kulturbloggens kulturfyra

Svarar på frågorna som fanns på Kulturbloggen.

1. Vad läser du just nu?

Just nu läser jag Dracula av Bram Stoker och Walden av Henry David Thoreau. Båda är på engelska och den förstnämnda är en omläsning. Jag kan inte stoltsera med att jag läst om så många böcker i mitt liv (än). Dracula är en av få böcker som jag läst några gånger och det är alltid lika roligt.

2. Vilken är nästa bok du ska läsa?
Det blir troligtvis The Many Faces of Van Helsing, en samling noveller som handlar om vampyrjägaren från ovanstående bok. När jag fick hem denna bok och läste i förordet så kände jag att jag ville läsa Dracula först innan jag gav mig i kast med denna. Sen är jag inte helt säker på att jag verkligen kommer att läsa denna direkt efter att jag läst ut Dracula. Förmodligen kommer jag att läsa den parallellt med Walden och eventuellt någon annan bok. Kanske av Shaun Hutson eller Graham Masterton.


3 Vilken låt lyssnar du mest på nu?
Det måste vara The Scarecrow med Avantasia (symfonisk metal för er som ännu inte hört talas om denna fantastiska genre). Annars är det just nu den senaste skivan Black Clouds & Silver Linings från mitt favoritband Dream Theater som spelas mycket här hemma. Dream Theater hör nästan hemma i samma genre som Avantasia. De är lite mer progressiva med influenser från jazz.4. Har du sett någon film i sommar?
Den senaste filmen jag såg var 84, Charing Cross Road som bygger på boken med samma namn, eller Brev till en bokhandel som den heter på svenska. Fantastisk bok och film som verkligen visar författarinnans enorma kärlek till litteratur.

1 kommentar:

Fiktionista sa...

På tal om Avantasia så såg jag och en kompis dem på Sweden Rock förra året. Jag hade aldrig uppmärksammat dem innan men efter den konserten, som var riktigt bra, så blev det ändring på det.

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...