21 augusti, 2011

Susan Hill - The Small Hand


Efter att ha läst The Woman in Black, som jag gillade mycket, var jag tvungen att läsa fler böcker av Susan Hill. The Small Hand är liksom den förra jag läste en spökhistoria där spänningen byggs upp allt eftersom handlingen fortskrider. Adam Snow åker en dag förbi ett förfallet hus. Han kliver ur sin bil och går fram till huset som har någon slags dragningskraft på honom. När han står där känner han plötsligt hur en kall liten hand fattar hans. När han tittar ner finns det ingen där. Han kan inte släppa den här händelsen och försöker ta reda på mer om huset och vem det lilla barnet är. Till en början längtar han efter att få känna handen igen, men snart blir det lilla spöket allt annat än snällt.

Jag gillade som sagt verkligen The Woman in Black och förväntade mig nog att The Small Hand också skulle vara så där härligt läskig, men nja... Inte blir jag så särskilt rädd inte. Och det vill man ju bli när man läser en spökhistoria. Den här är väldigt tam om man jämför de båda böckerna med varandra. Jag ogillar den inte, absolut inte, men jag hade nog förväntat mig ett läskigare spöke än vad jag nu fick. Men tro nu inte att jag blivit avskräckt från att läsa fler titlar av Susan Hill. Tvärtom, jag gillar hennes sätt att skriva och hur hon sakta, sakta bygger upp spänningen. Är lite sugen på The Man in the Picture och Howard's End is on the Landing. Någon som har läst dem?

Eli, Biblioholist, A room of my own har också läst, liksom Calliope.

Susan Hill - The Small Hand
Förlag: Profile Books
ISBN: 9781846682407

1 kommentar:

...med näsan i en bok... sa...

Blev inspirerad av dig och beställde The Woman in black och då slank Howard´s End... med också:)

Saeculum av Ursula Poznanski

I Saeculum av Ursula Poznanski följer Bastian med på ett lajv som ligger långt inne i en skog, helt avskärmat från civilisationen. Han har ...