torsdag 11 augusti 2011

Läs inte den här boken!


Eller jo gör det förresten! Men innan du gör det vill jag gärna utfärda ett varningens ord att man inte ska läsa den med en tekopp bredvid sig. För det kan vara så att du råkar välta omkull tekoppen just när du läst en väldigt spännande passage och inte har riktig kontroll på din vettskrämda lekamen (det hände mig). Och för den delen är det också ganska sannolikt att du får vissa sömnproblem när boken är utläst (det hände mig också). För hu sicken läskig spökhistoria det här var.

Den unge juristen Arthur Kipps får i uppdrag att närvara vid Alice Drablows begravning samt ta hand om hennes kvarlåtenskap på Eel Marsh House. Vid begravningen ser Arthur en kvinna som är helt klädd i svart och när han frågar ortsborna vem kvinnan är blir de märkbart illa berörda och vägrar prata om henne. Inte heller vill de säga något om Alice Drablow och hennes liv. Arthur ger sig, trots varningar, ut till Eel Marsh House för att sortera papper efter den gamla damen. Han hinner inte bara vara där mer än en kort stund innan han återigen ser kvinnan som uppenbarade sig vid Mrs Drablows begravning och han bestämmer sig för att ta reda på vem hon är och vad hon vill. Något som ska visa sig få fruktansvärda konsekvenser för Arthur och hans familj.

Det här var en helt underbart läskig spökhistoria. Spänningen byggs verkligen upp sida för sida och till slut är man på helspänn. Slutet är ruggigt och jag tror att jag reagerade extra kraftigt med tanke på mina egna erfarenheter den senaste tiden. Det här var den första boken av Susan Hill som jag har läst men det kommer garanterat att bli fler. The Small Hand står i bokhyllan och väntar på att bli läst.

Läs vad andra bloggare tycker om boken: Lingonhjärta, Bokhora, Bokomaten, Beroende av böcker, Fiktiviteter och Calliope books.

Susan Hill - The Woman in Black
Förlag: Vintage books
ISBN: 978-0-099-28847-3

7 kommentarer:

...med näsan i en bok... sa...

Tack för tipset!

Lingonhjärta sa...

Visst är den läskig! Så där nästan jobbigt obehagligt läskig. Har inte lyckats få tag på The small hand än men jobbar på det :)

(Fy sjutton vad The little stranger var bra förresten!!)

Hanna sa...

Att läsa boken en blåsig vinternatt fylld med yrande snö (som kan vara misstänkt lik dimma vill jag påstå) rekommenderas inte heller. Åtmintone inte om man lider av någon form av hjärtfel. Huvvaligen vilken pulshöjare!

Titti sa...

med näsan i en bok: Varsågod! Jag tror du kommer gilla!

Lingonhjärta: Jag köpte mitt ex av The Small Hand på Book depository och den var inte så fasligt dyr heller.

Hanna: Det kan jag mycket väl tänka mig! Huu för såna nätter i kombination med den här boken.

Maria Engelwinge sa...

Tack för tipset! Jag älskar att bli sådär skrämd att jag välter ut kaffekoppen, så den här ska jag beställa på en gång:).
Kram, Maria

Lingonhjärta sa...

Har aldrig beställt något från book depository. Kanske är dags nu då :)

Hanneles bokparadis sa...

jag har också en Susan Hall som väntar

Related Posts with Thumbnails