söndag 20 oktober 2013

Böcker jag har läst men inte hunnit blogga om

Eller hunnit och hunnit. Bloggandet är inte på topp just nu. Läsandet går desto bättre men blogglusten verkar ha gått i ide redan. Nåja, här kommer några "speedrecensioner".

Av någon outgrundlig anledning tänkte jag testa en bok ur Harlequin's serie Black Rose som ska vara spänningsromaner varvat med kärlekshistorier. I Den andra tvillingen hjälper privatdetektiven Caleb Walker  den vackra ensamstående mamman att hitta den tvillingdottern som läkarna sa dog vid födseln. Kärlekshistoria á la Harlequin eller 'åh han var så stor och hon var så liten och trång', ja ni vet... Det lär dröja innan jag läser en "spänningsroman" från Harlequin igen.


I Odödlig av S.J. Bolton är Lacey Flint och Mark Joesbury tillbaka. Den här gången är det någon som för bort och mördar barn. Lacey blir indragen i fallet på grund av sin tioårige granne Barney. Han och hans kompisar blir som besatta av mordfallen och någon skickar kusliga meddelanden på Facebook till Barney som kan tolkas som att han står på tur. S.J. Bolton är definitivt en av mina favoritdeckarförfattare just nu. Jag kan knappt vänta tills nästa bok kommer ut på svenska.

I deckardebutanten Liselott Rolls bok Tredje graden hittar man liket av lemlästad man i en kolonistuga och kriminalaren Magnus Kalo arbetar med fallet. När familjen Kalo's lägenhet utsätts för en mordbrand inser Magnus att mordfallet han arbetar med är av personlig karaktär. En historia som man lätt dras in i och läser vidare för att man vill veta vad som händer. Sjukt snyggt bokomslag!


Inga kommentarer:

Läser just nu