tisdag 24 augusti 2010

Mutor mottages tacksamt

Hos Snowflake uppstod en diskussion om mutor till oss bloggare. För att ta det hela från början. Många bokbloggare (inklusive jag själv) har blivit kontaktade av en person som driver en sajt om Kina med en förfrågan om att vi kan få en solfjäder i utbyte mot att vi bloggar om sajten. Ingen bokbloggare har nappat på erbjudandet vad jag har sett. Första gången jag fick mailet gjorde det mig inte så mycket eftersom det är helt okej att skicka ut en liten förfrågan. Jag tänkte svara nekande men glömde helt enkelt bort det (så viktigt var det för mig) tills för några dagar sedan då jag fick en påminnelse. Den här gången svarade jag att jag inte är intresserad av att erhålla en solfjäder. Vad i min blogg ger någon indikation på att jag ska skulle vara intresserad av detta? Inget vad jag vet.

Så till rubriken av detta inlägg. Snowflake knåpade ihop en liten lista på mutor hon gärna tar emot. Jag ska väl inte vara sämre jag. Här är min lista över mutor jag gärna tar emot, om nu någon med de rätta kontakterna skulle råka läsa min lilla bokblogg:

* John Steinbecks samlade verk - gärna originalutgåvor signerade av författaren.
Det kan tyckas vara lite förmätet så om det inte går att ordna så blir jag väldigt glad över vilken som helst bok av redan nämnde författare.

* Senaste utgåvan av Vår Kokbok (eller motsvarande kokbok på annat förlag).
Mitt exemplar som jag fick när jag flyttade hemifrån är utslitet. Pärmarna saknas, registret likaså. Jag har hittills varit för snål för att köpa ett nytt. Skickar ni en kokbok lovar jag att blogga om den sedan. Även om jag misslyckas med recepten.

* Twin Peaks Definitive Gold Box Edition.
Jag vill gärna se serien igen. Även om den blev mer än lovligt skum mot slutet. Samtidigt som jag tittar på serien tänker jag även inmundiga Agent Coopers berömda körsbärspaj. För er som inte provat, googla på receptet, gör sedan som det står. Ni kommer inte bli besvikna.

Uppdaterar listan om jag kommer på fler mutor som jag gärna vill ha. Tack Snowflake för en riktigt rolig idé!

Vill ni skicka någon av ovanstående mutor (eller allihop) finner ni mina kontaktuppgifter i vänsterkant.

18 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Om du får den där Goldboxen kan vi väl titta tillsammans? :-)

Titti sa...

Självklart! Även om jag misstänker att du enbart vill åt den där pajen... ;-)

Vixxtoria sa...

Kanhända.

Men om du vill kan jag även ta med mig inte bara Laura Palmers dagbok, utan även Special Agent Coopers. Vi kan ha högläsning mellan TP-avsnitten? (Om vi kan för all paj vi har i munnen.)

Står pajreceptet även i Vår kokbok, förresten?

Titti sa...

Du kan ju ta med dem så kan vi JÄMFÖRA våra utgåvor, ty även jag har naturligtvis båda dessa eminenta böcker hemma. :-D

Tror inte det pajreceptet står med i Vår Kokbok. Fast det borde det verkligen göra!

Vixxtoria sa...

Jaha, här trodde jag att jag skulle imponera! Jag faktiskt aldrig träffat någon som äger Coopers dagbok (men gjort en hel del avundsjuka genom att berätta att jag har ett exemplar).

Men visst kan vi jämföra understrykningar och sånt där. Ja, jag minns inte riktigt vad jag har strukit under, men på den tiden då jag verkligen läste de här böckerna strök jag under _mycket_ i mina böcker.

(Jag minns förresten inte heller riktigt var jag har mina TP-böcker, men eftersom jag aldrig slängt några böcker måste de ju finnas nånstans.)

Titti sa...

Jag är ledsen att jag tog ifrån dig den glädjen. Men som lite plåster på såren så kan jag ju avslöja att det inte är så länge sen som jag fick de båda böckerna i min ägo. Så du har garanterat haft dina längre än vad jag har haft mina.

Vixxtoria sa...

Det funkar som lite plåster, det gör det. ;-)

Men då kanske du har läst dem på senare tid? Håller de verkligen för en läsning som vuxen? (Jag försökte med Coopers dagbok för 2-3 år sen, och blev – hm – inte så imponerad.)

Marias bokliv sa...

jag blir imponerad av att ni har Coopers dagbok... Får jag plats i soffan om jag lovar att inte ta mer än en liten smula paj?
Den där boxen skulle jag gärna ha jag med men det är väl ingen idé att skriva en mutlista när jag är den enda bokbloggare som INTE fått kina-mejlet?

Bokomaten sa...

Slängr mig in i TP-diskussionen med att även jag gärna gör en omläsning av dagboken (om jag hittar den, var ju en 20 år sedan) och MER än gärna ser om serien för så där 10:e gången.:) Jag satsade hårt på att bli en hejare på körsbärspaj då också så jag kanske får vara med ändå...

Förresten var det Agent Cooper som lärde mig dricka kaffe. Gick från att ha försökt med mjölk, grädde, vaniljsocker och allt möjligt utan att kunna dricka det, till becksvart och starkt över en natt.;-)

Bokomaten sa...

Förresten blev jag också kontaktad av nämnda kina-sida och nyligen påmind av den samma. Svarade nästan exakt som du, även om de även erbjöd mig en bok och inte bara en solfjäder, vilket ju känns något mer logiskt. Kuned dock inte se att sidan berörde något av min bloggs ämnen för att jag skulle kunna se det rimliga i att skriva om den. På sätt och vis synd för sidans skull för en snabb titt på den gav mig intrycket att det nog är en rät omfattande och intressant sida.. om man är intresserad av Kina speciellt eller så. dock skulle det bara kännas krystat att skiva om den på bloggen om jag inte spontant själv skulle till Kina igen eller något sådant.

Titti sa...

Agent Cooper ftw! <-- Eller hur man uttrycker sig nu för tiden. :-)

Alla får naturligtvis plats i teve-soffan om jag skulle få den där goldboxen. Sen kan vi svulla i oss körsbärspaj tills vi spricker. Och mellan varven kör vi högläsning som Vixxtoria föreslog.

Måste ta mig i kragen och läsa om Laura Palmers dagbok snart.. Agent Coopers har jag faktiskt inte läst än så där vinner du Vixxtoria. Men leta på dagböckerna så vi kan jämföra våra läsupplevelser. Du med Bokomaten!

Titti sa...

Och Marias bokliv är också välkommen såklart. Om Bokomaten gör en paj så finns det garanterat mer än en smula över till dig. :-)

Bokomaten sa...

JA! Omläsning! Och paj! Blev ju jättesugen nu... Agent Coopers bok har jag heller inte läst, kanske ska köra en runt-skicknings-lista... Låter ju som en riktigt förträfflig idé det här.

En bok om dagen sa...

Skulle du händelsevis bli dränkt i Vår Kokbok kan du langa iväg en åt mitt håll. Mitt ex är också utslitet; inga pärmar och mycket fläckar, men registret (det mesta av det) finns kvar. ;-)

snowflake sa...

Jag kan ta med boxen!

(Nyss inköpt efter att ett trängande behov uppstod när jag såg små snuttar av repriserna i sommarnatten och insåg hur mycket jag glömt.)

Titti sa...

Underbart!

Måste tillägga att en box nu är på väg hem till mig as we speak. Jag får dock betala den själv. Tänk vilka begär man kan få...

Vixxtoria sa...

Snow: Vi hade ju också en lång diskussion om TP för ett tag sen, men den lyckades jag inte hitta igår, trots en del letande. Men himla kul att du klickat hem boxen.

Ja, jag har ju då bara mina VHS-band, men eftersom jag har nästan lika många timmar osedd inköpt film hemma som jag har böcker att läsa (nej, den tidsjämförelsen haltar, men rätt mycket filmtid är det), så kan jag helt enkelt inte försvara ett inköp. Tyvärr. Men jag väntar mig lite inbjudningar till filmkvällar framöver, hör ni det?

snowflake sa...

Grattis Titti. :-)

Vixx, jag kommenterar hos dig istället för att ockupera härt hos Titti.

Related Posts with Thumbnails