22 november, 2015

Mats Strandberg - Färjan


1200 passagerare kliver ombord på Baltic Charisma som ska ge sig ut på sin sedvanliga 24-timmars kryssning på Östersjön. Det är en brokig skara, men alla har gemensamt att de vill fly vardagen för en stund. Glömma ensamheten, tristessen, bort från vardagens alla problem, försöka lappa ihop äktenskapet som är på väg att krascha, eller helt enkelt försöka hitta ett engångsligg. Vi får möta en liten del av passagerarna och personalen och lära känna dem lite bättre. Här finns till exempel den ensamma Marianne som har tröttnat på sig själv och flyr från sitt tråkiga liv. Albin och Lo är kusiner och åker med sina föräldrar. Albins pappa har psykiska problem men ingen pratar högt om det. Dan Appelgren som en gång i tiden vann melodifestivalen men sedan dess dalat på schlagerhimlen, som hatar sitt jobb på Baltic Charisma och har en fullständigt vidrig människosyn.

Med på resan finns två passagerare som inte riktigt passar in bland resten av passagerarna. En kvinna och hennes lille son. De håller sig för sig själva. När kvinnan lämnar sin son ensam i hytten för att skaffa mat är det början på några fasansfulla timmar ombord på Baltic Charisma. Den lille pojken bär nämligen på en smitta. En smitta som snabbt sprider sig bland passagerarna och förvandlar Baltic Charisma till ett blodbad.

Grymt spännande från början till slut. Färjan är så sjukt jävla bra! I slutet kan jag inte sitta still när jag läser. Jag är verkligen på helspänn. Mats Strandberg är bra på att bygga upp stämningen och det är mycket målande scener. Hoppas innerligen att han fortsätter att skriva fler skräckromaner.

Andra som har skrivit om Färjan är Johannas deckarhörna och Booksessed.

Inga kommentarer:

13 svarta sagor

Kom precis på att jag har boken 13 svarta sagor från Swedish Zombie nedladdad i mobilen. Perfekt läsning så här i Halloweentider...