20 oktober, 2012

Kalle och chokladfabriken

Min dotter och jag håller på och läser Kalle och chokladfabriken av Roald Dahl. Vi turas om att läsa, dottern och jag. Det mesta läser jag, men lite här och där tar dottern över och läser ett par rader. Åh, vad jag älskar den boken! Jag har haft svårt att sluta läsa den om kvällarna. När jag blivit så torr i halsen att det gör ont att svälja, då har jag lagt ifrån mig boken, inte förr. Igår kväll bestämde vi oss för att hyra filmen, trots att vi inte har läst ut boken än. Johnny Depp är verkligen helt perfekt i rollen som Willy Wonka. Filmen skilde sig dock en del från boken och det var något som också min dotter reagerade på. Hon blev dock helt såld och har tittat på den ett par gånger till under dagen (vilket är helt okej eftersom hon är krasslig och mest ligger på soffan idag). Ikväll återvänder vi nog till chokladfabriken i bokform.

3 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

alla pratar om den, jag har varken sett eller läst

Maria sa...

Har inte läst boken men filmen gillade jag.

Emmas Bokhylla sa...

Åh, boken är helt underbar och filmen likaså. Jag är så glad att den blev precis som den blev, helt galen och ändå så bra!

Kristina Svensson - Författarboken

Författarboken vänder sig först och främst till egenutgivare eller indieförfattare. Alltså författare som ger ut själv istället för att b...