24 februari, 2020

Tana French - Det svarta trädetEn natt misshandlas 28-årige Toby Hennessy brutalt av två inbrottstjuvar. Det är knappt att han överlever. Återhämtningen tar lång tid och misshandeln sätter djupa spår hos Toby. Så får Toby veta att hans farbror Hugo är döende i cancer. Toby och flickvännen Melissa åker dit för att bo hos Hugo i Ivy House en tid. Toby och hans kusiner spenderade mycket tid i Ivy House som unga och där finns många minnen.
   Så en dag, under en familjemiddag, gör sexårige Zach, Toby's kusinbarn, en makaber upptäckt. I en gammal och ihålig alm sticker han in sin hand och hittar en människoskalle. Denna upptäckt öppnar porten till en väl dold familjehemlighet. Frågan är bara vem den döde i almen är och vem som är skyldig till att liket ligger där.
   Tana French har ett fantastiskt språk och bygger skickligt upp intrigen, man dras in i historien direkt. Boken har lite av Donna Tartt's Den hemliga historien över sig. Jag gillar Det svarta trädet skarpt. Slutet är väldigt oväntat. Och sorgligt.

Tana French - Det svarta trädet
Förlag: Modernista
ISBN: 9789177819967

Älskade Snape

Efter att ha levt utan katt i många år så har jag sedan början av året blivit med, inte bara en, utan två katter. Båda katterna ...