21 juli, 2020

Jennifer Clement - Gun love


Fjortonåriga Pearl bor med sin mamma i en trailerpark i Florida. I framsätet på bilen bor Pearl och i baksätet bor hennes mamma Margot. Där har de bott sedan Pearl var en nyfödd baby. Allt sedan mamma Margot rymde hemifrån med sin nyfödda dotter lever hon med den ständiga rädslan att socialen skall ta Pearl ifrån henne.
   På parkeringsplatsen invid trailerparken har de sitt hem och här lever en brokig skara med människor. Där bor Pearls bästa vän April May och hennes familj. Prästen Rex Wood som hävdar att han samlar in vapen för att få dem bort från gatorna, för att stoppa våldet.
   Tillsammans med April May fördriver de tiden i trailerparken med att leta efter skatter på soptippen, knycka cigaretter av grannarna och utmana varandra att doppa fötterna i floden där alligatorerna finns.
   En dag flyttar Eli in i trailerparken och Pearls mamma blir förälskad i honom. För första gången i Pearls liv är hon inte centrum i sin mammas liv. När Eli ger mamma Margot en pistol ska deras liv komma att förändras för alltid.
   Gun Love är en bok om människor som lever i samhällets allra lägsta skikt. Men det är också en bok om kärlek. Det urstarka band som finns mellan mor och dotter, mellan fosterbarn och deras fosterföräldrar. Kärleken till livet.

Jennifer Clement - Gun love
Förlag: Bonnier pocket
ISBN: 9789174298123

Inga kommentarer:

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...