lördag 15 oktober 2011

Icke-recensioner

eller hur man speedrecenserar böcker.

Kan man speeddejta författare så kan man väl speedrecensera deras böcker också. Alla dessa böcker som man har läst ut men inte kommit sig för att recensera ännu. Ju längre tiden går desto svårare blir det också att skriva något vettigt om dem. Här kommer några av dem.

Vi börjar med Grand Mal av Linda Boström Knausgård. En bok som det har bloggats om och som många andra bokbloggare har tokhyllat. Jag gillade en del noveller, men inte alla. Tyckte den var helt okej men älskade den inte hämningslöst. Favoritnovellen var Vitbjörn Kung Valemon. Hade gärna velat att den var lite längre.


Recex från förlaget

Skrivarboken Pennan och det tomma tomma pappret av min gamla svensklärare från Komvux Staffan Ekegren. Jag gillar det personliga greppet att föra en konversation med någon som lider av skrivkramp. Fick många bra tips från den här boken.


Booklife; Strategies and survival tips for the 21st-century writer av Jeff Vandermeer innehåller många bra tips och tänkvärda saker som varje författarwannabe bör veta.Slutligen har jag äntligen läst min första bok av Marguerite Duras. Älskaren. Jag älskar den!


Recex från förlaget

6 kommentarer:

Petter sa...

"Vitbjörn Kung Valemon" var en av de jag tyckte bäst om i "Grand mal". Som var lite ojämn. För att vara en debut (eller nästan en debut) var den bra.

Apropå debuter så är "Veniss Underground" - Jeff Vandermeers första bok - underhållande. Det är en urban fantasy om en märklig stad.

Titti sa...

Jag blev faktiskt lite sugen på att läsa någon av hans andra böcker. Får se vilken av dem jag ger mig på. Noterar den du nämner ovan, tackar för tipset!

Bai sa...

Eg likte også Elskeren svært godt!

Bokomaten sa...

Håller helt med om både Garnd Mal och Älskaren. Grand mal var verkligen ojämn och väldigt spretig. inte bara i kvalitet utan tema. Saknade röd tråd. De jag gillade gillade jag skarpt dock.:)

Älskaren däremot älskar jag.=) kommeri nlägg om den också så småningom.

Jessica (ord och inga visor) sa...

Jag tyckte inte om Vitbjörn...-novellen alls, den var vad som drog ner helheten (kommer snart publicera en rec i min blogg som redan publicerats i nya upplagan). I övrigt tycker jag att boken var underbar.

Kul att du älskade Älskaren! Det är en av mina favoritböcker faktiskt. :)

Titti sa...

Tänk vad olika det kan vara! Men tur är väl det, att man har olika smak och uppfattning. :-)

Related Posts with Thumbnails