tisdag 26 mars 2013

S.J. Bolton - Livrädd

På universitetet i Cambridge tar unga tjejer livet av sig på löpande band. Tillvägagångssätten skiljer sig markant från hur kvinnliga självmördare brukar avsluta sina liv. Varken den lokala polisen eller skolledningen verkar dock speciellt bekymrade över självmordsvågen, förutom Evi Oliver, doktor i psykologi. Hon är mycket oroad över händelserna. Kvinnorna som har dött har alla sagt att de känner sig övervakade, har konstiga mardrömmar och att någon verkar veta vad de mest av allt är rädda för. Lacey Flint skickas till Cambridge undercover. Den enda vid universitetet som känner till att Lacey är polis är Evi Oliver. Så snart Lacey är på plats i Cambridge börjar hon dock uppleva samma sak som samtliga dödsoffer har beskrivit innan de tagit livet av sig. Och någon verkar veta vem Lacey Flint egentligen är...

Jag tyckte verkligen om den första boken om Lacey Flint och hade därför ganska höga förväntningar på den här boken. Ofta blir man tyvärr grymt besviken när dessa inte uppfylls. Det blev jag dock inte den här gången. Men jag hade inte insett hur mycket jag hade saknat Lacey Flint och Mark Joesbury. Livrädd blev därför ett kärt återseende. Efter att ha plöjt igenom boken saknar jag dem ännu mer. Så snart den var utläst var jag tvungen att googla efter eventuella uppföljare och till min glädje kommer det en trea snart. På engelska dock, men jag kan nog faktiskt inte vänta tills den finns översatt till svenska. Jag måste bara få träffa Lacey och Mark igen!

2 kommentarer:

Lingonhjärta sa...

Ja visst är den bra. Och de där clownerna! HUA!

Once Upon a Time sa...

Jag läser den nu och den är riktigt bra men lite skrämmande ibland.

Jag gillar också Lacey och Mark. Jag vet inte om du har läst Patricia Cornwells böcker om Scarpetta men jag tycker att de påminner lite om Kay och Benton :)

Related Posts with Thumbnails