11 april, 2013

Jag är en hundöronvikerska

It's time to fess up, mina fellow boknördar. Jag gör hundöron i mina böcker.

Länge har jag tyckt att detta i det närmaste är en dödssynd. Numera viker jag flitigt hundöron i de böcker jag äger. Jag stryker till och med under vissa meningar. Ibland gör jag det med kulspetspenna! Allt för att kunna gå tillbaka till de stycken jag fann minnesvärda och som berörde mig under läsningen. Hur skulle jag annars hitta just den där meningen som gick rakt in i mitt hjärta? Blir inte texten lite mer levande då, istället för en envägskommunikation. Kanske ändå inte, men nu när jag har lättat mitt hjärta känns det i alla fall lite bättre.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är nästan som jag läser mina böcker med bomullshandskar på händerna, så hundöron pch anteckningar i böcker finns inte ens på kartan men så hörde jag spanarna för någon vecka sedan och Jessica Gedin som menade på att läsa var som ett samtal. Författaren talar med läsaren, så varför inte tala tillbaka med hundöron och understrykningar etc. Det lät rätt klokt men än är jag inte övertygad. :)

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...