25 september, 2013

Senaste Stephen King-boken beställd och nu inför jag köpstopp!


Lade nyss en beställning på Bokus på Doctor Sleep av Stephen King, fortsättningen på The Shining. Har varit sjukt peppad på denna bok och nu finns den äntligen att köpa. Det dröjer till nästa vecka innan jag har den i min hand dock men den som väntar på nåt gott väntar ju aldrig för länge, sägs det. I och med detta inköp inleder jag också snart mitt "köpstopp" på böcker. Från den 1 oktober och till årets slut hade jag tänkt avstå från nyinköp av böcker. Undantag dock min prenumeration på Bakhålls titlar. Den är helig. Det är alltså inga spontaninköp á la "klicka hem böcker från diverse nätbokhandlar" som det gäller. Jag blir lite trött på mig själv. Jag har ett himla fint bibliotek bara några hundra meter från mitt hem. Hur svårt ska det vara? Igår tog jag med en kasse böcker till jobbet som jag hoppas någon vill förbarma sig över. Jag har inte plats hemma längre och de flesta böcker läser jag inte mer än en gång och sen står de bara och samlar damm. Helt onödigt. Jag har till och med börjat fundera på det här med läsplatta. Även om jag är väldigt sugen på att införskaffa en sådan så får jag inte införskaffa en sådan heller under köpstoppet. När en är van att impulsköpa böcker som jag brukar göra så kan det bli tufft att låta bli under tre månader. Men jag tror att det kan vara bra av ekonomiska skäl, för mina stackars överbelamrade hyllors skull och inte minst för att minska antalet olästa böcker i hyllorna. Nåja, wish me luck!

1 kommentar:

Carro sa...

Bibliotek är ju en himla bra grej om man vill stilla begäret. Och tar man en bok man inte gillar så kostar det ju ingenting! ;)

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...