måndag 5 maj 2014

Onda flickor - Alex Marwood


För tjugofem år sedan dömdes två unga flickor till fängelse för mord på en femårig liten flicka. Enligt rätten hade de under flera timmars tid misshandlat och torterat den lilla flickan innan de slutligen dödade henne. Efter avtjänat straff få de båda nya identiteter och är förbjudna att på något vis ha kontakt med varandra igen. Kirsty Lindsay arbetar som frilansande reporter och när hon börjar rapportera om mord på unga kvinnor stöter hon ihop med städerskan Amber Gordon. De båda kvinnorna känner snabbt igen varandra sen den där ödesdigra dagen då den lilla flickan dog. Det verkar vara ett osannolikt sammanträffande och det snabba mötet kan ödelägga de båda kvinnornas nya liv. Kirsty är gift och har två barn. Hennes familj har ingen aning om vem hon egentligen är och ett avslöjande skulle rasera hela det liv hon har byggt upp sedan hon släpptes på fri fot. Nya mordoffer hittas och det är omöjligt för de två kvinnorna att inte stöta på varandra och snart är det någon som snappar upp deras mörka hemlighet.

Onda flickor började lite segt tyckte jag men det dröjde inte så länge förrän jag var helt uppslukad av historien. I några kapitel fick man följa Kirsty och Amber den där dagen när de var unga och där får man reda på vad som egentligen hände med den lilla flickan och det är en sorglig historia som handlar mycket om fördomar och stigmatisering i samhället och om barns utsatthet. Jag läser gärna mer av Alex Marwood i framtiden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller på med den här just nu och tycker om den ganska mycket. Hade inte så höga förväntningar innan dock. Men spänningen byggs upp på ett bra sätt. :)

Maria sa...

Tycker den var helt ok. Inte fantastisk, men jag läser också gärna mer av Marwood.

Related Posts with Thumbnails