25 augusti, 2014

Laura Childs - The English Breakfast Murder

I The English Breakfast Murder får vi återigen möta Theodosia Browning, ägare av Indigo Tea Shop. Den här gången råkar Theodosia av en händelse hitta den, till synes, drunknade kroppen av Harper Fisk, konsthandlare i Charleston och nära vän till Drayton Connely, en av Theodosia's anställda. Harper Fisk ingick i en grupp som kallade sig for The English Breakfast Club och snart börjar det hända mystiska saker med övriga medlemmar i gruppen. Kort efter händelsen med Harper Fisk blir en annan medlem av gruppen beskjuten. Theodosia Browning misstänker dock att allt inte står rätt till med vänskapen i The English Breakfast Club och snart har hon startat sin egen utredning angående Harper Fisk's död. Han var mycket intresserad av sjunkna skepp och skatter och Theodosia tror snart att hans död kan ha att göra med ett fynd han har gjort. Men vem mer i Charleston har något att vinna på att se Harper Fisk död? Allt för många visar det sig. Det är allmänt känt bland hans närmaste vänner att Harper Fisk har testamenterat sina ägodelar till sin unga kompanjon Summer Sullivan men testamentet är försvunnet och någon har förstört hårddisken till hans dator med alla viktiga dokument. Kan den unga och vackra Summer Sullivan verkligen vara en kallhamrad mördare?

I vanlig ordning blandas Theodosia's efterforskningar med beskrivningar på olika tesorter och maträtter som serveras gästerna på Indigo Tea Shop. Det är inte utan att man blir lite sugen på att avlägga visit där. Nu var det ett tag sedan jag läste en bok i den här serien men det är alltid lika trevligt att återse Theodosia, Drayton och Haley i Indigo Tea Shop. Laura Childs Tea Shop Mystery-böcker är trevliga cozy crimes och ska nog helst avnjutas lite i taget. Det kan bli ganska enformigt att läsa flera böcker på kort tid efter varandra. Varje bok avslutas med ett receptavsnitt så man själv kan tillaga några av de rätter som figurerar i boken man nyss läst. Jag har inte testat något recept från den här boken men brukar göra en typ av scones med apelsinjuice och russin från en av de första böckerna i serien. I min bokhylla står ytterligare ett par titlar i serien som väntar på att bli lästa.

Inga kommentarer:

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...