torsdag 5 maj 2011

Jag missade pocketbytet

Jag var så inne i min detox och har nog inte riktigt återhämtat mig.. så jag missade sista anmälningsdatumet. Nåja, jag behöver ju egentligen inte fler böcker. Jag har ju nyligen rensat ut fyra kassar fulla med böcker, varav några hittade nya hem via Tradera och resten ska vördnadsfullt skeppas till Röda Korset och/eller Myrorna. Det var så skönt att få lite luftigare hyllor här hemma så jag tänkte göra en ny raid så småningom, även bland mina kartonger med böcker som jag har undanstoppade. Hur många av de där böckerna kommer jag egentligen att läsa om? Inte så många gissar jag. Naturligtvis finns det några böcker som jag vill spara, som mina böcker av Stephen King exempelvis. Men väldigt många böcker bara står (eller ligger) och samlar damm år efter år till ingen nytta. Varför hålla så hårt i dem då?

6 kommentarer:

En bok om dagen sa...

Men du kan vara med en annan gång! ;-) Då du inte är upptagen med att detoxa mitt i anmälningsperioden! ;-)

Titti sa...

Jag ska försöka hänga med nästa gång. Jag som verkligen hade sett fram emot ett nytt byte också. :-)

Emmas Bokhylla sa...

Jag har sa oerhort svart att gora mig av med bocker, vill sa garna behalla alla och ha ett enormt bibliotek nagon gang i framtiden!

Titti sa...

Samma här. Men jag måste inse att jag inte har ett enormt bibliotek i dagsläget. Och nu när vi snart ska bli en till i familjen så känns det verkligen som att vi behöver rensa ut allt som vi inte har plats för just nu. Den dagen jag har ett stort bibliotek, då kan jag samla på mig böcker igen. Så tänker jag.

Din lillasyster sa...

Annars kan man ju köra den varianten att man lånar ut eller ger bort böcker till sin lillasyster så man får luftigare i hyllorna. Det har vi varit med om ;D

Titti sa...

Och sen inte vilja att de blir tillbakalämnade på vääldigt länge... Jo, den metoden gillar jag också. Hahaha!

Related Posts with Thumbnails