fredag 6 maj 2011

Miljöspanarnas bästa

Miljöspanarna består av ett gäng unga tjejer som under några år har bloggat på sajten Miljöspanarna. I den här boken, Miljöspanarnas bästa, finns några av alla de texter som har skrivits under de åren samlade och presenterade på ett lättläst sätt. Jag hade faktiskt inte hört talas om Miljöspanarna innan jag fick den här boken i min hand men jag gillade den verkligen. Texterna i boken handlar om miljö, klimat, politik och deras undran är varför vuxna lämpar över miljö- och klimatproblemen på kommande generationer? När vuxna hävdar att ungdomar inte bryr sig eller inte engagerar sig är detta inte sant, menar de. Och den här boken är ett väldigt bra bevis på det.

Förutom de fem tjejernas texter finns också texter från Johan Tell och Johan Berggren samt en intervju med Anders Wijkström, vars bok Den stora förnekelsen, jag nyligen har läst.

Anette Nyman (red) - Miljöspanarnas bästa
Förlag: LL-förlaget
ISBN: 9789170533433

3 kommentarer:

Karolina från LL-förlaget sa...

Hej!

Jag kommer från LL-förlaget och vill bara tacka för recensionen. Vi blev så glada att vi länkade till den från vår Facebook-sida, hoppas det är okej! Säg till annars.

Med vänliga hälsningar,
Karolina
LL-förlaget

Karolina från LL-förlaget sa...

Åh, glömde förstås länka till vår sida. Här hittar du oss:

http://www.facebook.com/pages/LL-f%C3%B6rlaget/199261700099304

Titti sa...

Klart ni får länka!

Related Posts with Thumbnails