måndag 9 maj 2011

Vadå? Måste man nischa sig nu också?

Räcker det inte med att försöka skriva om bra böcker som man har läst eller vill läsa? Eller för all del böcker som man inte vill läsa eller böcker som är riktigt dåliga?

Jag förstår väl att man inte alls behöver nischa sig om man inte vill. Ibland har jag funderat på det där själv, men jag är hopplöst dålig på att bara hålla mig till en genre. Jag blir så lätt uttråkad. Visst skulle jag kunna läsa andra böcker också men enbart skriva om de som hör till den nischade bloggen. Risken finns nog att den bloggen skulle självdö efter en tid. I princip alla läsutmaningar som jag har hoppat på eller själv försökt mig på att göra har gått i stöpet totalt så det skulle definitivt inte funka.

Annars tycker jag nog att det är ett bra tips som Petra på Breakfast Bookclub ger. Jag håller helt och hållet med om att det är fruktansvärt tråkigt att läsa 50 recensioner om en och samma bok inom loppet av ett par dagar. Detta har lett till att jag fortfarande inte har läst John Ajvide Lindqvists senaste bok Låt de gamla drömmarna dö, trots att jag hade sett fram emot den väldigt mycket. Ibland ser jag den i hyllan på biblioteket när jag är där. Ibland tänker jag att den ska få följa med mig hem. Och ibland har jag till och med fingrat lite på den men hittills har jag alltid ställt tillbaka den igen. Likaså är det med Cirkeln, som alla bloggar om just nu. Jag fick också ett jättefint recex med tillhörande tygkasse från förlaget. Tygkassen har jag använt, men boken har jag förpassat till bokhyllan för ett tag. Och det här är nog en av anledningarna till att jag tog beslutet att inte längre ta emot recex. Det blev för mycket av det goda.

Det finns nog, som Petra skriver, många sätt att nischa sig på, om man verkligen vill sticka ut. Men jag varken orkar eller vill och så får det bli som det blir. Jag hoppas ni gillar min blogg ändå.

6 kommentarer:

linnea sa...

vem har sagt att man måste nischa sig? Det vore en sak om man drev sin blogg med vinstsyfte, men vilken bokbloggare tjänar ens en spänn på sin blogg? Själv är jag helt på det klara med att det är min blogg och att jag har den för min egen skull. Jag skriver om det jag vill och läser vad jag vill. Skulle inte komma på tanken att läsa en bok för någon annans skull när jag inte får betalt för det.

Ingrid sa...

Nej nischade bloggar verkar så trist- det är ju blandningen som gör varje blogg speciell. Det personliga. Tankarna och funderingarna- bilderna etc etc. Man ska skriva om det man känner mest för, det man brinner för och tycker om- då blir det bäst. Jag gillar din blogg och kommer att fortsätta att läsa den! Så det så.

mimmimarie sa...

Jag kommer också att forsätta att läsa din blogg, onischad. Där det blir alltför många recensioner av en samma bok i många bloggar, scrolla förbi bara. Man MÅSTE inte läsa allt. Jag väljer själv och scrollar ivrigt.

Läst, sett & hört sa...

Nej, jag har ingen lust att nischa min blogg. Jag vill hålla öppet för det oväntade. Och jag tror inte att jag läser någon enda nischad blogg heller när jag tänker efter.
Kommer också att fortsätta att följa denna blogg.

Bai sa...

Bøker er nisje nok for meg.

Emmas Bokhylla sa...

Det ar mixen som gor bloggen, absolut! Andra inget, din blogg ar bra som den ar!!

Related Posts with Thumbnails