onsdag 4 maj 2011

Läsning för resten av året?

I ett mycket svagt ögonblick beställde jag hem en bok som jag länge har velat ha. Jag har nosat på denna under flera år och till slut klarade jag inte av att stå emot längre. Nu tror jag att jag har läsning för hela året, eller kanske för flera år framöver, för jag tvivlar på att man orkar läsa denna bok från pärm till pärm. Boken, The Complete Tightwad Gazette av Amy Dacyczyn, består av över 900 sidor av tips på hur man lever ett enkelt liv.

Det mest ekonomiska hade ju varit att försöka få tag i den här boken utan att betala för den, men jag tvivlar på att den är särskilt enkel att få tag på inom Sveriges gränser. Jag kan dock ha fel, men så värst dyr var den inte heller så jag ångrar inte mitt inköp. Boken är verkligen fullspäckad av tips, varav en del som jag redan gör, andra kan jag göra och en hel del fnissar jag åt då jag tycker de är lite väl...

The Complete Tightwad Gazette, är en sammanställning av det nyhetsbrev som Amy Dacyczyn gav ut under flera års tid, och betraktas nog som något av ett måste för alla som är intresserade av frivillig enkelhet. Jag känner på mig att jag kommer att tillbringa åtskilliga timmar med den här boken. Dock kommer jag inte att läsa allt utan bläddrar glatt förbi det som jag inte är intresserad av. Och som sagt, det blir en hel del fniss emellanåt.

Amy Dacyczyn - The Complete Tightwad Gazette
Förlag: Villard
ISBN: 9780375752254

2 kommentarer:

intellektuell mamma sa...

Det låter verkligen jätteintressant! Att leva enkelt är inte lätt i den här världen.

Jag ser mycket fram emot att läsa dina tankar om tipsen, om du tänkt dela med dig av dem här.

Titti sa...

Det är så sant som det är sagt. Det finns många frestelser och fallgropar. Min största fallgrop är böcker.. Trots att jag bor nästan granne med ett riktigt toppenbibliotek som fixar hem det mesta jag efterfrågar. Men jag har blivit bättre.

jag får se om jag delar med mig av några tips och mina tankar omkring dem. Det är nog inget jag har planerat, men man vet aldrig. :-)

Related Posts with Thumbnails