19 september, 2011

Trogen hustru sökes


Ralph Truitt, rik änkeman sätter in en annons i en dagstidning där han söker efter en trogen hustru, enbart av praktiska skäl. Han får ett svar, från en ung kvinna, Catherine Land, som skriver att hon är en enkel och ärlig kvinna. Båda två ljuger naturligtvis. De har båda en dold agenda som snart ska komma i dagen. Boken bjuder på flera överraskningar, tvära kast och oväntade slut. Man vill veta vad som händer. Kommer deras planer att lyckas?

Jag gillar själva upplägget av romanen. Jag gillar huvudpersonerna (ja faktiskt!). Men, det finns ett men. Jag stör mig på språket. Jag vet inte om det beror på översättningen eller om det är så i originalet. Det är för många upprepningar, saker som staplas uppå varandra. Det lät ju så bra. Jag föll som en fura när förlaget skickade ett så förföriskt litet blad med kontaktannonsen till mig. Så uppfyller inte boken mina förväntningar, vilket givetvis är synd. Men så är det ibland. Man kan inte gilla allt. Mitt betyg på den här boken blir ett enda stort njaaee?

Robert Goolrick - Trogen hustru sökes
Originaltitel: A reliable wife
Förlag: Historiska media
ISBN: 9789186297817

1 kommentar:

Christel sa...

Bara titeln lockar mig till läslust här. Men det är ofta så - jag måste tycka om titeln för att vilja läsa.

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...