30 oktober, 2011

Min Halloweenläsning

Egentligen ska man väl läsa skräck den här helgen, men istället har jag blivit helt absorberad i läsning av biografier om Charles Dickens och sådant som han själv har skrivit. Igår läste jag ut Les Standifords bok om A Christmas Carol. Ett lite längre inlägg om boken kommer så småningom. Dessutom kunde jag inte låta bli att påbörja Peter Ackroyds tegelstensbiografi om Dickens. Jag har undvikit att öppna boken tidigare på grund av dess tjocklek. Nu kunde jag inte längre stå emot. Jag vet inte om jag gjorde rätt eller inte för jag har dessutom fortsatt läsningen av Martin Chuzzlewit, som har legat på is ett tag. Två tegelstenar samtidigt alltså. Så håller jag ju på och läser Vardagsord som nyligen kom ut på svenska. Det går inte särskilt fort, men det är intressant att läsa hans mer journalistiska texter (eller texter som han har redigerat).

4 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Att tro på mister Pip av Lloyd Jones är sån trevlig bok och hyllning till Dickens.

Anonym sa...

Tack för en bra och inspirerande blogg! Du har en award att hämta

Anonym sa...

på min blogg!

Titti sa...

@Hannele: den fick följa med mig hem från bibblan idag. När jag nu ska ha tid att läsa den med tre tjocka böcker av Dickens på g samtidigt.

@Bokklok: Tack så mycket!

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...