tisdag 22 november 2011

Medveten mat


Jag behövde lite inspiration för att variera maten lite. Ni vet hur det är, man lagar samma maträtter om och om igen med jämna mellanrum. Dålig fantasi som man har så där en helt vanlig tisdagskväll och ungarna är trötta och hungriga och håller på att svälta ihjäääl!

Jag tycker om att bläddra i kokböcker och bli inspirerad. Inte för att jag någonsin lagar alla de där rätterna som blicken faller på men i alla fall. Jag drog fram en hög kokböcker som jag införskaffat för ett antal år sedan och agerat hyllvärmare sedan en tid tillbaka. Medveten mat är en sån där kokbok som man borde använda sig av oftare. Det finns inga fräcka bilder på maträtter men vem kan motstå maträtter med namn som Soppa Mandela, Heraklisk bönsoppa, Sidharthas potatisbullar, Pythagoras sallad och Heimos knäckebröd?

Medveten mat är en vegetarisk kokbok som inleds med ett avsnitt med bland annat näringslära, anledningar till att äta mer vegetariskt och en del information om vissa livsmedel som finns i det vegetariska köket. Den gavs ut 2003 och är slutsåld, förlaget den gavs ut på finns inte ens kvar. Det finns dock några exemplar på Bokbörsen för den som blev sugen att prova på någon av ovanstående rätter.

Richard Jändel & Göran Söderqvist - Medveten mat
Förlag: Prisma
ISBN: 9151841479

4 kommentarer:

mormor Hanneles bokparadis sa...

vi äter allt, vill inte vara vegetarian, för det är krävande... Mitt barnbarn äter precis allt, hon har aldrig sett en barnmatsburk..

Bokomaten.. sa...

Åh, en veggokokbok jag inte har! Vad sugen jag blev! Är den tjock? Tycker du den är bra? Älskar ju att bara sitta och läsa kokböcker och som du, bli inspirerad.

Bokomaten.. sa...

...och mormor Hannele, det är mer krävande att faktiskt äta kött... ännu en sak att lära sig tillaga..;)

Titti sa...

Jag funderade faktiskt ett tag på om jag skulle "tagga" dig, Bokomaten men du hittade visst hit ändå. :-)

Den är inte så tjock, omkring 160 sidor. Jag tycker den är bra, lagade en del rätter ur den när den kom ut. Sen har jag mest bläddrat i den men inte kommit till skott. Nu har jag varit oerhört lat de sista åren och det har blivit mycket quorn och andra färdigprodukter. har tröttnat lite på det. Så kommer den här kokboken väl till pass. Tycker definitivt du ska införskaffa den. :-)

Håller också med om att det inte är krävande att laga vegetariskt. Tycker inte det är krävande alls faktiskt. Det är väl som vilken annan matlagning som helst?

Related Posts with Thumbnails