16 juni, 2019

Jeff Goins - You are a writer

I You are a writer går Jeff Goins igenom vad som krävs för att du ska bli författare. Enligt Goins är det ganska enkelt. Allt börjar med din syn på dig själv. Redan innan du har publicerat någonting så ska du se på dig själv som författare. För det andra så måste du skriva. För det är det författare gör. Det är de två viktigaste punkterna. Sedan följer ett antal punkter som är lika självklara som de två första, att det är i redigeringen av text som det magiska händer. Det som var ett ganska tråkigt utkast förvandlas och blir bättre. Det kan som sagt verka som ganska självklara saker, det som Jeff Goins skriver om. Och det är det ju. Det är inget nytt han tar upp som jag inte visste innan. Det jag gillar med den här boken är att den är väldigt peppande Precis som titeln och undertiteln säger; Du är en författare, så börja bete dig som en. Det vill säga, sätt igång och skriv! Och se för guds skull till att dina texter inte ligger kvar och samlar damm i någon skrivbordslåda eller på ett USB-minne. Skicka iväg dem till tidskrifter eller förlag.
   You are a writer är fylld med skrivpepp som man kanske behöver för att faktiskt ta sitt skrivande på allvar. För om man inte tar sig själv på allvar, varför ska andra göra det?

Jeff Goins - You are a writer
Förlag: Tribe Press
ISBN: 9780990378501

Inga kommentarer:

Berättelser från Bårhuset

I Facebookgruppen Berättelser från Bårhuset - snack om skräcklitteratur pågick för en tid sedan en novelltävling. Alla medlemmar i gr...