29 juni, 2019

Poppy Z. Brite - Lost Souls


Ett nyfött gossebarn lämnas på trappan till ett hus i en villaförort i Maryland. På en lapp som är fäst i filten som omsluter barnet står skrivet: His name is Nothing. Care for him and he will bring you luck. Paret som bor i huset tar hand om honom, ger honom namnet Jason, och uppfostrar honom som sin son. Femton år senare får vi möta Jason, en tonåring med självskadebeteende, som testar droger och som inte trivs i sin familj. Han bestämmer sig för att leta på sina adoptionspapper för att få veta sitt ursprung. Istället hittar han lappen där hans riktiga namn, Nothing, står och förstår att hans adoptivföräldrar har ljugit för honom i hela hans liv. En vän ger honom ett kassettband (boken gavs ut under tidigt 90-tal) med musikgruppen Lost Souls. Jason blir helt betagen av Lost Souls och bestämmer sig för att åka till Missing Mile, där musikerna Steve och Ghost bor. Adressen finns printad på omslaget till kassettbandet. Jason, eller Nothing som han nu kallar sig, ger sig av mot Missing Mile. När pengarna inte längre räcker till bussbiljett liftar han och blir snart upplockad av Zillah, Molochai och Twig. Tre vampyrer som planerar att låta Nothing bli deras nästa offer. De ger alkohol och droger och den grönögde Zillah förför honom. När de bjuder honom på en speciell blandning av alkohol och blod inser de att Nothing är en av dem.
   I sällskap av de tre vampyrerna blir Nothings möte med Steve och Ghost i Lost Souls inte alls som han har tänkt sig. De tre vampyrernas törst för både blod och våld är nära att ta livet av de båda musikerna. Nothing lyckas förhindra det och ger sig iväg med vampyrerna. Efter att Zillah har förfört även Steves före detta flickvän Ann lämnar Steve och Ghost Missing Mile för att följa efter vampyrerna till New Orleans. Ghost, som är synsk, har sett något hos Nothing och tror att han kan rädda honom undan det öde som väntar honom om han fortsätter följa i Zillah, Molochai och Twigs fotspår.
   Lost Souls är inte en bok för de kräkmagade. Här förekommer det kroppsvätskor av allehanda slag, övergrepp, incest och ond, bråd död. Jag kommer definitivt att läsa mer av denna författare. Förstår inte hur jag har helt har kunnat missa detta författarskap.

Poppy Z. Brite - Lost Souls
Förlag: Dell Publishing
ISBN: 9780440212812

Inga kommentarer:

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...