10 juli, 2010

C.S. Lewis - The Lion, The Witch and The Wardrobe

Då har jag läst ut den andra boken i serien om Narnia, som ingår i mitt sommarläsningsprojekt i år. Jag kan konstatera att den är lika bra som alltid. Jag tror inte jag bryr mig om att skriva någon resumé av själva boken utan utgår från att ni alla känner till denna serie. Något annat vore inget mindre än en skandal! Jag minns första gången jag läste boken i vuxen ålder och det gick upp ett ljus för mig vem professorn i boken var! Det hade gått mig förbi som liten. Trots att jag nu vet vem han är så är det ändå roligt att läsa om barnens reaktion när professorn inte ifrågasätter deras berättelse om Narnia efter att de kommer tillbaka i slutet av boken. Vilken annan vuxen som helst skulle ha sagt att de bara hittade på. Precis som de själva sa till stackars Lucy efter att hon upptäckt landet.

Nästa bok serien är The Horse and His Boy och den ska jag läsa snart tänkte jag. Det känns också som den delen av serien som blivit minst uppmärksammad när det gäller filmatiseringar av serien om Narnia. Eller har jag missat något?

C.S. Lewis - The Lion, The Witch and The Wardrobe
Förlag: Harper Collins
ISBN: 0-00-671663-6

1 kommentar:

Andasin sa...

Gillar Narniaböckerna skarpt! Dags att läsa om de igen snart tror jag :)

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...