torsdag 26 november 2009

Bokfrågornas ABC - mina svar

Lilla O har en bokfrågeutmaning som jag tycker verkar vara riktigt kul. Det var lite klurigt men roligt!

Bokstaven A:

1. Alfa var första bokstaven i det grekiska alfabetet. Berätta om en bok som du på något sätt förknippar med Grekland.

Den här var ju inte helt lätt men den första, eller rättare sagt de första, jag kommer att tänka på är naturligtvis Illiaden och Odyssen av Homeros. Eller nu vet jag förresten en bok som förknippas med både Grekland och Homeros. Penelopiaden av Margaret Atwood. En av de mest fantastiska böcker som jag någonsin har läst tror jag.

2. Adam var enligt Judendomen, Kristendomen och Islam den första människan på jorden. Nämn en bok som handlar om eller är skriven av en Adam.

I am Scrooge, A Zombie Story for Christmas av Adam Roberts. Har inte läst boken själv men kanske gör jag det så småningom.

3. Vilka var de första böckerna du minns att du läste eller hörde när du var barn? Har du läst dem för dina egna eller andras barn?

Oj, denna var svår. Men jag minns att jag var väldigt förtjust i Lotta på Bråkmakargatan av Astrid Lindgren när jag var liten. Jag såg upp till Lotta för hon vågade alltid göra saker som jag aldrig vågade göra fastän jag egentligen ville.

4. Mänsklighetens vagga finns enligt forskare i Afrika. Berätta om en bok som på något sätt anknyter till denna väldiga kontinent.

Sömngångarland av Mia Coutu, en moçambikisk författare. En bok där verklighet, myter och fantasier vävs samman till en helhet.

2 kommentarer:

Lilla O sa...

Vad kul att läsa dina svar! Sömngångarland har stått i min bokhylla sedan jag prenumererade på En bok för alla för typ tio år sedan. Dags att ta fram den kanske!Atwood gillar jag, men just den här har jag inte läst. Tack för tipset!

Hellre barfota än boklös sa...

Det var så lite så.

Related Posts with Thumbnails