söndag 29 november 2009

Läsutmaning - mytserien

Bokmania har en intressant läsutmaning som består i att under december - februari läsa minst en till tre böcker i Mytserien, The Myth Series. Man ska även blogga om böckerna när man har läst dem. Mytserien startade, enligt Bokmania, för fyra år sedan och har hittills har det kommit ut tio (?) böcker på svenska. Författare över hela världen får välja en myt och återberätta dem från ett högst personligt perspektiv. År 2005 började cirka 30 förlag i 35 olika länder att ge ut böckerna i Mytserien. I Sverige är det Albert Bonniers som ger ut böckerna. Av de som hittills getts ut på svenska har jag läst Penelopiaden av Margret Atwood och även till viss del Myternas historia av Karen Armstrong. Myternas historia läste jag valda delar av när jag skulle opponera på en uppsats. Det jag då läste var väldigt intressant och jag tänkte att jag skulle läsa hela boken så småningom. Det har inte blivit så men nu kanske jag skulle ta tag i det igen. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska anta Bokmania's läsutmaning men det lutar åt det i alla fall. Läs mer om läsutmaningen genom att klicka på länken ovan till Bokmania.

2 kommentarer:

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Jag hoppas att du hakar på. Och det är inte så att man ska läsa minst tre böcker ur serien, utan 1-3 böcker under tre månader. Det räcker alltså endast med en bok under hela perioden. Man vill ju inte att folk blir utbrända på kuppen :-)

Hellre barfota än boklös sa...

Tack för klargörandet. Det var en till tre böcker ja. Läste igenom ditt inlägg nu igen och ser ju att det faktiskt står så. Jag var nog trött när jag läste igår. *s* Då ska jag fundera över vilken bok jag ska läsa då. Det fanns ju några andra att välja mellan. Eller så tar jag den av Armstrong som jag inte läst helt ännu.

Related Posts with Thumbnails