måndag 21 juni 2010

För många böcker?

Igår när jag letade efter Jurtjyrkogården av Stephen King så hittade jag en del andra böcker som jag hade i mina kartonger och som jag tog fram för att jag vill läsa dem igen. Jurtjyrkogården hittade jag dock inte i en enda av kartongerna som jag rotade igenom. Smått irriterad och ganska så svettig efter att han lyft ett tiotal kartonger fulla med böcker så gjorde jag det som jag borde ha gjort redan från början. Jag tittade i mina överfulla bokhyllor. Ja! Där stod den. Himla klantigt av mig att inte kolla där först. Men å andra sidan så skulle jag ju inte ha fått fram de där andra böckerna som jag nu fick. Dessutom var det några böcker som låg i de där kartongerna som jag ska skicka iväg till nya läsare via BookMooch så jag hade i alla fall varit tvungen att leta i dem. Några av de böcker som jag hittade i mina gömmor var böcker som jag varit sugen på att läsa och tänkt att låna eller köpa. Bland annat När man skjuter arbetare av Kerstin Thorvall (fast den visste jag att jag hade någonstans), Underbara kvinnor vid vatten av Monika Fagerholm (hade jag glömt bort att jag hade) och flera andra. Min sambo konstaterade att jag nog har för många böcker när jag inte har nån koll på vilka jag faktiskt har. Kan man ha för många böcker? Nej, det tycker jag inte. Det hela beror på att jag inte har någon ordning alls eftersom en stor del av mitt bibliotek ligger i kartonger. Det är omöjligt att hålla reda på exakt vilka titlar man har då. Eller hur? Jag måste ju skylla på något. När jag får mitt hett efterlängtade bibliotek (när vi så småningom hittar vårt drömhus) så kommer jag aldrig mer att glömma bort en enda bok... ;-)

3 kommentarer:

Monika Häägg sa...

Det är svårt att hålla reda på vilka böcker man har. Upptäckt det några gånger när jag kommit hem med en titel som jag sedan upptäckt att jag redan hade fast inte hunnit läsa...

Titti sa...

Ja, det är just de där böckerna som man ännu inte har läst som det är lite svårt att hålla ordning på. :-)

MariaH sa...

Det blir faktiskt svårt att ha koll när böckern aär nedpackade.. det vet jag med tanke på att de flesta av mina böcker bor i kartonger under renoveringskaoset.

Related Posts with Thumbnails