tisdag 1 juni 2010

Sommarläsning

Ja! Äntligen är det juni. Och den första "officiella" sommardagen. Idag påbörjar jag mitt sommarläsningsprojekt. Som är... The Chronicles of Narnia av C.S. Lewis. Det är inte så många böcker/bokserier som jag brukar läsa om regelbundet, men böckerna om Narnia hör till den kategorin. Och nu är det dags igen. Det kristna budskapet till trots (jag är smått oreligiös) så är serien om Narnia en av mina personliga favoriter.

6 kommentarer:

Hanneles bibliotek sa...

Kristna budskap och bibliska berättelser finns ju i varannan film och bok ;)

Titti sa...

Det gör det definitivt. Men det är så tydligt i de här böckerna tycker jag. Kanske har att göra med att det är barnböcker. :-D

Ingrid sa...

Jag älskar berättelserna om Narnia... jag har inte böckerna men TV-serien... (den gamla, den som spelades in på 80-talet)- jag ser väldigt gärna om....

Zachan sa...

Narnia-böckerna är underbara :) Jag, personligen läste dem alldeles nyligen för första gången och tycker mycket om dem. Gillar dem skarpt på engelska då Lewis har ett så finurligt språk.

Jossan sa...

Gudar är goda och kan vara bra att ha och göra med. Don´t be afraid for the goodness.. typ ;)

Titti sa...

Jossan: Jag är varken rädd för gudar eller kristendomen. Om jag hade varit det skulle jag knappast ha läst om serien om Narnia så många gånger som jag har gjort. Det är nog de böckerna jag läst om flest gånger. Nu ska vi inte tolka in andra saker enbart för att jag skrev att gillade dem trots det kristna budskapet. Det är bara så övertydligt här och det har jag lite svårt för. Men det är just bara lite... :-)

Ingrid: Åh jag gillar också de gamla filmerna. Jag vet inte hur många gånger jag sett dem nu. Måste nästan försöka se dem igen. Men vet inte om de finns att få tag i längre.

Zachan: Jag läser dem också på engelska. Köpte dem i pocket på engelska för mer än tio år sedan.

Related Posts with Thumbnails