måndag 27 december 2010

Klassisk mordgåta

Den som törstar är Kristina Appelqvists andra bok om Emma Lundgren, rektor på Västgöta universitet. Precis som i Den svarta löparen hamnar snart Emma mitt i en ruskig mordgåta. På en semesterresa till Rom får Emma beskedet att en av hennes kollegor, professor Vidar Malmberg, har dött i hjärtinfarkt. Emma är också medlem i Sancta Elins kyrkokör och de får förfrågan om att sjunga vid begravningen. Angela Hansson, en världsberömd operasångerska som växte upp i trakten har också blivit ombedd att sjunga. Angela och kören samlas allihop dagen innan i anslutning till kyrkan för att öva tillsammans. Samtliga medlemmar i kören och Angela Hansson övernattar dessutom på platsen. Av en ren slump upptäcks ytterligare en kropp i kistan precis innan begravningen ska äga rum. Vilken tur att Vidar Malmberg var en ganska omfångsrik person så han fick en rymlig kista. Hur skulle det annars ha fått plats ytterligare ett lik där i? Liket är dessutom ingen mindre än operasångerskan Angela Hansson. Snart är det inte bara poliser på platsen utan det kommer även journalister från hela världen för att bevaka den sensationella nyheten. Den makabra upptäckten leder också till att man ser Vidar Malmbergs död i ett nytt ljus.

Nåväl, Emma befinner sig återigen mitt uppe i denna mordgåta och mordutredningen leds även denna gång av Filip Alexandersson som Emma har ett något komplicerat förhållande till. Precis som i Den svarta löparen får man leta i det förflutna för att finna svaret på vem som mördat inte bara Angela Hansson utan även Vidar Malmberg.

Jag gillade Den svarta löparen och jag måste säga att Den som törstar är en uppföljare som man inte blir besviken på. Det är en riktig pusseldeckare av klassisk karaktär där mordoffer och mördare befinner sig i samma (slutna) rum. Jag hoppas att Kristina Appelqvist fortsätter skriva om Emma Lundgren och att den där romansen mellan henne och Filip Alexandersson kan få ta fart snart!

Kristina Appelqvist - Den som törstar
Förlag: Alfabeta
ISBN: 978-91-501-1266-5

4 kommentarer:

Ann-Christin sa...

Den står redan på min reservationslista! Jag gillade den första boken, kanske för att jag bott i Skövde och det är alltid kul att läsa om miljöer som man känner igen.

Anonym sa...

Det låter spännande! Har aldrig hört talas om boken innan men den åker nog upp på att-läsa-listan!

Titti sa...

@Ann-Christine: Visst är det roligt att läsa böcker som utspelar sig i miljöer man känner till. Hoppas du gillar även denna. :-)

@Eli: Bra! Passa på och läs den första boken också. :-)

Marie sa...

Denna författare har gått mig helt förbi. Måste läsas, låter perfekt för mig.

Related Posts with Thumbnails