12 november, 2010

Betygssättning på böcker

Det handlar veckans "Jerka" om. Frågan lyder:

ANVÄNDER DU ETT BETYGSSYSTEM? OM JA, HUR SER DET UT? OM NEJ, HUR GUIDAR DU DINA LÄSARE TILL VAD SOM ÄR ”BRA” RESPEKTIVE ”DÅLIG” LITTERATUR?

Nej det gör jag inte. Det enda betyg som jag ger här på bloggen är mina reflektioner medan jag läste och vad jag i det stora hela tycker om en bok. Det är nog framförallt läsupplevelsen som sådan jag vill förmedla, och förhoppningsvis inspirera alla som läser min blogg att själva plocka upp just den boken.

Jag vet inte om jag medvetet försöker guida mina läsare till vad som är bra eller dålig litteratur. Det är så personligt hur man upplever en bok. Jag vill skriva om mina egna upplevelser bara. Om någon tycker att det är bra är det ju en bonus (uppenbarligen finns det ju några som tycker det eftersom de väljer att återkomma hit och det är jag väldigt glad för).

2 kommentarer:

Tobias sa...

Det är nog en sund inställning. Men skulle du inte kunna gradera din läsupplevelse efter en skala? Ibland kanske det är något annat som ställer sig i vägen för en betygsättning, till exempel att man ger godkännande nickar till stora delar av boken men ändå hade en rätt dammig läsupplevelse.

Bokbrus sa...

Jag har valt att sätta betyg på min blogg. Betyget är en subjektiv uppskattning av min läsupplevelse, en indikation men givetvis ingen sanning.

Eftersom jag har en ljudboksblogg har jag valt att även betygsätta själva uppläsningen.

13 svarta sagor

Kom precis på att jag har boken 13 svarta sagor från Swedish Zombie nedladdad i mobilen. Perfekt läsning så här i Halloweentider...