fredag 19 november 2010

Simona Ahrnstedt - Överenskommelser


Året är 1880 och Beatrice Löwenström besöker Operan där hon för första gången möter Seth Hammerstaal, en av Stockholms mest eftertraktade ungkarlar som även har ett rykte om sig som hårdhudad affärsman. Deras vägar möts fler gånger och attraktionen mellan dem båda växer sig starkare för varje gång. Snart inleder de en passionerad romans men ack så komplicerad. (Vad annars, detta är ju romance!) Beatrice som är föräldralös bor på nåder hos sin farbror och dennes familj och farbrodern har planer för Beatrice, och i dem ingår inte Seth. Han planerar nämligen att gifta bort henne med en många år äldre greve, som tillsammans med Beatrices kusin springer på bordeller där de tillsammans behandlar hororna riktigt sadistiskt.

Det är många händelser som komplicerar det hela för bokens kärlekspar. Det är gripande och jag blir arg på hur samhället såg ut, där kvinnor inte fick bestämma över sina egna liv. Åh vad historien griper tag i mig. När jag först hörde talas om denna bok avfärdade jag den som en bok jag absolut inte ville läsa. När jag sedan har läst om Simona och hennes bok lite varstans på nätet och i tidningar så väcktes dock min nyfikenhet. Redan efter ett par sidor in i boken sögs jag in i berättelsen och sedan var det stört omöjligt att lägga den ifrån sig. Och jag menar det. Det. Var. Helt. Omöjligt. Den krävde att bli utläst. Ögonen hotade dessutom ständigt att svämma över! Det där snacket om att Överenskommelser är en riktig bladvändare - det är sant.

Ge mig mer romance à la Simona!

Simona Ahrnstedt - Överenskommelser
Förlag: Damm förlag
ISBN: 978-91-7351-658-7

2 kommentarer:

enligt O sa...

Hmmm, jag som också varit skeptisk börjar vackla. Det enda som hindrar mig är att Simona verkar så himla trevlig att jag absolut inte vill riskera att behöva skriva ett kritiskt inlägg.

Titti sa...

Det är ingen risk! Boken är fantastisk. Och om du mot förmodan inte skulle gilla boken så behöver du ju inte skriva om den om du känner som du gör. Eller hur? ;-)

Related Posts with Thumbnails