tisdag 9 november 2010

Coraline
"... en fascinerande och störande historia som nästan skrämde livet ur mig." Lemony Snicket

Coraline är en spännande ungdomsroman som jag har hört så mycket gott om. Jag gillade Kyrkogårdsboken och Coraline är minst lika bra som den. Spänningen hålls verkligen uppe och den där Coraline gör ju precis tvärtemot vad en normal unge skulle göra i en liknande situation. Eller rättare sagt, Coraline gör precis tvärtemot vad jag själv skulle göra. När hon ställs inför faror så möter hon dem istället för att springa iväg. Herregud, så skulle jag aldrig gjort. Men Coraline är en väldigt modig liten flicka.

Det är med andan i halsen som jag läser om Coralines möte med den andra mamman och pappan i lägenheten som ligger bredvid den Coraline och hennes familj nyss har flyttat till. I salongen finns det en dörr som en gång ledde in till lägenheten bredvid. Bakom dörren finns nu bara en mur. Men en dag när Coraline är ensam hemma och hon öppnar dörren är muren borta. Och trots att hon har blivit varnad av de konstiga grannarna så kliver hon in i gången och in till en värld som är ganska lik hennes egen. Men den är väldigt väldigt annorlunda. Och skrämmande.

Neil Gaiman - Coraline
Förlag: Harper Trophy
ISBN: 9780060575915

7 kommentarer:

Amy sa...

Usch, en sån bok läser man inte när man är ensam hemma. ;-)

Bokomaten sa...

Åh, åh, åh! Vilken favirut det här är, och jag vet att det gäller rätt många. Den är rätt svår för barn att läsa och många tycker den är nästan för otäck faktiskt, trots att det inte är så mycket direkt VÅLD i dne som de brukar efterlysa hos mig. Men det är så jag tycker den är läskig, men braaaa!!

Titti sa...

Tror jag att de tycker den är läskig! Jag tyckte den var läskig! Och jag kom på mig själv med att tänka flera gånger att "hur kan det här vara en barnbok?"

Sara sa...

Mm, blev sugen på att läsa om den nu ... Håller med om att den är sjukt läskig!

Vixxtoria sa...

Lettiska noveller!!??!!
Och här har jag gått och varit rädd för mosslik! ;-)

Annelie sa...

Jag tror jag ska läsa den. Dottern var på casting på Sveriges radio för en roll i en radioteater baserad på boken... Tydligen finns det en film också.

Vixxtoria sa...

Om du sitter uppe och väntar på ett blogginlägg, så behöver du inte vänta längre :-D

Tack (!) ska du ha för det fina paketet – det har varit hemskt spännande det här, värre än julafton. Ditt paket borde ju anlända hos dig när som helst också, och det känns rätt nervöst.

Related Posts with Thumbnails