torsdag 11 november 2010

En fantastisk uppfinning, det där bibblanteket

Dottern och jag samtalade lite om böcker och bibliotek tidigare idag. Det hela började med att hon vill höra Tomtemaskinen av Sven Nordqvist (jag höll faktiskt på att skriva av Pettson & Findus innan jag såg vad jag höll på att skriva) igen. Nu när det är vintrigt ute har hon börjat längta efter julafton och Tomtemaskinen är ju ett läsmåste för att komma i rätt stämning.

Dottern tycker det är väldigt bra att man kan låna böcker på biblioteket, eller bibblanteket som hon brukar säga. Och när man lämnar tillbaka dem så kan ju någon annan låna böckerna också. Men det bästa med biblioteket är ändå, enligt den här femåriga lilla tösen som lånar många gånger fler böcker än sin mor (herregud vad hon plockar på sig böcker den ungen!) är att "man kan gå dit varje dag och låna böcker och filmer, och Mamma Mu för det har jag ju redan lånat!"

Dottern brukar också förfasa sig över när hon ser att andra barn har ritat i böckerna vi lånar hem. För så får man ju ändå inte göra! Detta (och en hel del annat) deklarerade hon också till en annan mamma som var på bibblanteket med sina barn här i veckan. Jag undrade i mitt stilla sinne vad denna mamma tyckte om mitt snusförnuftiga barn som kom med förmaningar så där en måndag eftermiddag. :-)

2 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Kanske har erat bibblantek julkalendern med Pettson och Findus också?! Det är egentligen Tomtemaskinen lite utdragen på 4 timmar eller så konstaterade jag när vi precis tittade oss igenom den. Det var ett bra sätt att påminna vår snart fyraåring om lucia och skidor och snö och framför allt jultomte och jul, men nu längtar hon ju efter jul och julklappar så hon kan dö. Och jag måste nog ge mig ut i helgen och köpa luciakläder, så att hon kan börja klä ut sig :-D

Bokbrus sa...

Det är så underbart med snusförnuftiga barn. För ofta har dom ju dessutom rätt :-)

Min dotter, på åtta, är en riktigt bibliotekfantast. (Precis som sin mamma). Hon har länge hävdat att om hon någon gång vinner en miljon så ska hon köpa ett bibliotek. ;-)

Related Posts with Thumbnails