lördag 5 september 2009

Amazonfynd


Jag har letat efter Mette Newth's The Dark Light en tid. Den har inte varit helt lätt att få tag på, den är slutsåld överallt där jag letat och har inte gått att få tag på via bibliotekets fjärrlånesystem. På Amazon har den inte heller funnits mer än något enstaka exemplar till hutlöst pris. Inte heller något exemplar på norska har jag hittat. Men nu så fanns det faktiskt ett inbundet ex på engelska för dryga femtiolappen. Naturligtvis var jag tvungen att slå till. Ser verkligen fram emot att läsa den här boken.

2 kommentarer:

Fiktionista sa...

Låter som en intressant bok eftersom du verkligen har försökt att få tag på den. Vad är det för typ av bok? Jag har aldrig hört talas om varken författaren eller titeln innan :S

Hellre barfota än boklös sa...

Den handlar om den trettonåriga flickan Tora som lever på 1800-talet. När hon får spetälska så skickas hon iväg till Bergen och till ett hem för spetälska. På den tiden ansågs spetälska inte längre finnas kvar bland de levande men den unga flickan finner en mening med sitt liv och hjälper sina medpatienter. Det finns en väldigt bra beskrivning av vad boken handlar om här http://search.barnesandnoble.com/The-Dark-Light/Mette-Newth/e/9780374317010.

Anledningen till att jag blev intresserad av boken är att en låt med en favoritgrupp är inspirerad av denna bok. Så jag skulle vilja läsa boken och sedan jämföra låttexten vad som är hämtat/inspirerats av boken. Låten i fråga är Dark Light av HIM. Jag hade heller inte hört talas om boken förut innan jag fick reda på att Ville Valo blivit inspirerad av den. Tydligen är det ett flertal av deras låtar där han hämtat inspiration ur litteraturen så de andra ska jag också ta tag i så småningom tänkte jag.

Related Posts with Thumbnails