måndag 17 maj 2010

Bokhögarna växer och växer...

Inte bara de där högarna med olästa böcker. Här intill datorn har jag en hög med lästa böcker som väntar på att bli omskrivna här på bloggen. De skriker efter lite uppmärksamhet. Jag brukar väsa åt dom att hålla tyst. För jag skriver faktiskt. En hel del har jag fått läst på senaste tiden men en stor del av tiden går nu åt till mitt eget skrivande. Både skrivövningar men också novellskrivande. Tre noveller har jag lyckats slutföra i år. Det är inte illa pinkat ska jag säga. Tidigare har jag bara haft en drös med olika projekt som jag inte lyckats slutföra så det här är en framgång för mig personligen. Det är jag väldigt glad för. Sen om det som jag skrivit hittills är så bra är en helt annan femma. Det mesta är förmodligen rena dyngan, men jag är på väg åt rätt håll.

En av mina noveller har ju i alla fall lyckats skrämma upp min syster, så just den kan inte ha varit såå illa. Försöker jag intala mig själv i alla fall. Just den novellen har genomgått en smärre metamorfos efter mina ändringar. Det är härligt att se hur en text växer allt eftersom den krymper. :-)

Nu är jag väldigt sugen på att börja skriva på en romanidé som jag har haft ganska länge. Det finns än så länge bara några nedklottrade idéer i ett anteckningsblock. Men jag ska klottra ner lite fler saker och planera historien lite mer. Sen sätter jag nog igång. Kanske. För jag vet inte om jag är riktigt redo att skriva en hel roman än. Noveller är lite lättare att skriva. Tänk om jag inte orkar skriva klart romanen? Tänk om skrivkrampen besöker mig trettio sidor in i projektet? Det just det jag är orolig för. Och eftersom jag ska jobba nästan hela sommaren kanske jag inte hinner skriva så mycket som jag skulle vilja. Kanske hinner jag tröttna då? Ja, det är många tänk om-situationer som oroar mig. Men okej, jag kan åtminstone skriva en synopsis och vilka karaktärer jag ska ha med. Sen får vi se när jag går vidare. Jag är himla sugen på att skriva just den historien i alla fall.

Om det skulle vara lite tyst här några dagar så är det inte jag som gått och dött. Jag håller bara på och skriver... Men imorgon ska jag faktiskt jobba och tjäna lite pengar (det var nästan två veckor sedan sist jag blev inringd) så då blir det kanske inte så mycket skrivet. Nu känner jag att jag har svamlat tillräckligt mycket, så nu kan du antingen lämna en liten kommentar eller surfa vidare någon annanstans. Jag ska gå till biblioteket med min dotter och låna lite böcker.

2 kommentarer:

Monika Häägg sa...

Att skriva en roman är ett mycket osäkert projekt. Inför varje bok jag skrivit har jag sagt att jag vet inte om jag kommer att bli klar med den. Nu har min tredje roman gått till tryck men riktigt säker kan man inte vara förrän sista ordet är skrivet. Jag har planer för en fjärde men... jag får se om jag genomför den!

mormor Hanneles bibliotek sa...

Bokbussen var favoritplatsen för mej och våra barn, veckans höjdpunt.

Related Posts with Thumbnails