fredag 21 maj 2010

Vill-inte-läsa-listan

Det är flera bokbloggare som lagt upp listor på böcker som de vill läsa den senaste tiden. Med risk för att en sådan lista skulle bli så enormt lång gör jag tvärtom istället. Det här vill jag inte läsa:

* Millenniumtrilogin av Stieg Larsson och alla-andra-böcker-som-handlar-om-honom-och-som-kommer-ut-på-varenda-jävla-förlag-just-nu.

* Jag tänker inte läsa en enda bok eller artikel om det kungliga bröllopet. Jag skiter fullständigt i att Daniel och Victoria ska gifta sig.

* Bekännelselitteratur av strippor, horor och porrstjärnor och böcker skrivna av bortglömda dokusåpadeltagare nej tack! Jag bryr mig inte om vilka kändisar ni har knullat med.

Listan kan komma att uppdateras allt eftersom jag kommer på fler hatobjekt inom litteraturen. En hel del av det som jag läser tycker säkert någon annan är rena dyngan men vet ni... det skiter jag i. ;-)

Uppdaterat:

* Vegomyten av Lierre Keith som på fullaste allvar verkar skriva en massa tokigheter om vegetarianer. Bland annat så kan inte vegetarianer få barn. Och om de skulle råka få det ändå så blir barnen småväxta, missbildade, blinda och utvecklingsstörda. Ja men eller hur? När jag var gravid med min dotter åt jag till 99 % vegankost. Hon har dessutom inte ätit kött någon gång i sitt snart femåriga liv. Hon utvecklas precis som hon ska. Språkligt ligger hon till och med före jämnåriga och något äldre barn, prematur födsel till trots. Jag visste ju redan att hon är ett mirakel, men nu finns det ju i alla fall "bevis" för att hon är det. Nej, den där boken verkar mer än lovligt korkad. Den vill jag inte slösa bort min tid på.

9 kommentarer:

Malin sa...

Haha! Vad kul att läsa en sån lista ... :) Håller med dig .. särskilt om bröllopet. Dock är "Att älska som en porrstjärna" en av de bästa böcker jag har läst ... :)

Titti sa...

Det är helt okej. Det här är mina personliga hatobjekt just nu. :-)

Lilla O sa...

Bröllopet? Nej tack! Bra idé med en sådan här lista, ska ta och skissa på en också!

Hallagården sa...

Jag har läst Jenna Jamesons självbiografi och det är intressant att läsa om hur det blev som det blev.. kommer helt osökt att tänka på Annika Östbergs bok om sitt liv, hon är ju ingen såpakändis eller porrig så den kan du kanske läsa om du inte redan gjort det. Jag tycker om chansen både från författaren och läsaren att ge/se den sanna historien bakom alla skriverier.

Titti sa...

Ärligt talat är jag inte så intresserad av alla skriverier heller. Men jag kanske ändrar mig någon gång i framtiden.

Ingrid sa...

Det är väldigt frestande det där med "vill-inte-läsa." Kul att du la upp en lista. Jag kan skriva under vad gäller både så kallad bekännelselitteratur och Milennium-böckerna. Victoria och Daniel är jag heller inte särskilt intresserad av. Jag ska ta mig en funderare.... och "lista till något". :-)

Monika Häägg sa...

Kul idé med en vill-inte-läsa-lista. Alla dessa bröllopsböcker kommer helt säkert att stå på min!

Anki sa...

Kul lista! Jag har faktiskt Vegomyten hemma just och och jag räknar med att bli upprörd när jag lsäer den. V&D- böcker opch bekännelselitteratur är jag inte heller så intresserad av :-)

Titti sa...

Jag måste erkänna att jag är lite kluven till Vegomyten. Kanske blir det så att jag ändå måste läsa den i alla fall. Bara för att ha läst den och kunna ge första hands information. Men aldrig att jag skulle betala för den.

Related Posts with Thumbnails